Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

AK Parti İl Başkanı Ergün, mesaj yayımladı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

MUŞ (AA) - AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ergün mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen yüksek bir ruh, inanç ve ahlakla canı pahasına vatan topraklarını düşman işgalinden koruduğunu göstermesi açısından insanlık tarihinde çok özel bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Ergün, şunları aktardı:

"Şehadet şerbetini bir saniye bile tereddüt etmeden içen bu kahramanlar aynı zamanda bizlere birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde ne kadar güçlü bir ulus olduğumuzu da göstermişlerdir. Milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan Çanakkale Zaferi, yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır. Bu zafer aynı zamanda tüm mazlum milletlere de referans olmuş ve o diyarlarda da bağımsızlık ateşinin sönmez bir şekilde yanmasına vesile olmuştur. Çanakkale, bir devrin batmasına ve tüm milletler için yeni bir güneşin doğmasına sebep olmuştur. Çanakkale sırtlarında şehit düşmüş o meçhul askerler nasıl kardeşçe birbirine inanmış birbirinden güç almışsa bugün de birbirimize öyle inanmamız gerekir."

Çanakkale Zaferi'nin sadece geçmişe ait bir başarı olmadığını belirten Ergün, Çanakkale'nin bugün güçlü bir şekilde sürdürülen medeniyet yürüyüşünün de en önemli ilham kaynaklarından biri olduğunu bildirdi.

Ergün, "Bu duygu ve düşüncelerle, 100. yılına ulaştığımız Çanakkale Deniz Zaferimizi büyük bir gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Savaşlarında canını kanını bu topraklar için vermiş tüm şehit ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kulandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber