Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KASTAMONU (AA) - 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Kastamonu'da törenler düzenlendi.Tosya ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KASTAMONU (AA) - 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Kastamonu'da törenler düzenlendi.

Tosya ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar daha sonra Tosya Asri Mezarlığı'ndaki  şehitliği ziyaret ederek dua etti.

Tosya Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programında ise öğrenciler çeşitli şiirler okudu ve tiyatro sahneledi.

Programa, Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, kamu kurumlarının amirleri, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Abana ve Bozkurt 

Abana ve Bozkurt ilçelerinde ortak düzenlenen törende, iki ilçenin sınırındaki 700. Yıl Şehitler  ve Gaziler Anıtı'nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Çanakkale Savaşı'nı anlatan çeşitli şiirler okundu.

Program sonunda, törene katılan şehit yakınları ve gazilere protokol üyelerince hediye takdim edildi.

Törene, Abana Kaymakamı Abdulselam Öztürk, Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, Abana Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ali Öztürk, Abana Belediye Başkan Vekili Altan Erdoğan, Bozkurt  Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, Abana Emniyet Amiri Ferhat Gül, Bozkurt Emniyet Amiri Ömer Faruk Topak, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

- Hanönü

Hanönü ilçesinde düzenlenen törende, Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından ilçedeki şehitlikler ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
  

Programa, Kaymakam Mustan Barış İşler, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Aydın Baysal, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Emniyet Amiri Ayhan Özen, daire müdürleri, askeri personel, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Şenpazar

Şenpazar ilçesinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda öğrenciler tarafından şiirler okundu ve oratoryo gösterisi yapıldı.

Programa Kaymakam Tuğba Oğuz, Garnizon Komutanı Kıdemli Başcavuş Alparslan Çiçek, Belediye Başkanı Cem Çınar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- İnebolu

İnebolu ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Sercan Korkan, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin de en önemli savaşlarından biri olduğunu söyledi.

Mustafa Şerbetci İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programında ise öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Çanakkale Türküleri ve oratoryo gösterisi yapıldı, Çanakkale Savaşı'yla ilgili kısa film sahnelendi.

Programa, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Erk, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, kamu kurumlarının müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

- İhsangazi

İhsangazi ilçesinde kaymakamlık önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde İhsangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin hazırladığı anma programında öğrenciler tarafından şiirler ve türküler okundu, oratoryo gösterisi yapıldı. 

Programa Kaymakam Vekili Aziz Kayabaşı, Belediye Başkanı Zühtü Danacı, İlçe Emniyet Amir Vekili Mustafa Şen, kamu kurumlarının müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

- Cide 

Belediye Meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Cide Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen anma programında Cide Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri şiirler okudu ve tiyatro sahneledi.

Programa, Cide Kaymakamı Fatih Demir, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Türkmen, Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, kamu kurumlarının amirleri, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber