Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü dolayısıyla Nusaybin'de düzenlenen törende Çanakkale için yazılmış Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirildi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

MARDİN (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü dolayısıyla Nusaybin ilçesinde düzenlenen törende Çanakkale için yazılmış Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde sinevizyon gösterimi sunuldu.

Tören, Nusaybin Kaymakamı Haluk Çakmak, Garnizon Komutanı P. Bnb. İhsan Beton ve Nusaybin Belediye Başkan vekili Fahrettin Aktaş’ın Cumhuriyet Meydanında Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra şehitlik ziyareti ve saygı atışıyla devam etti.

Halk Eğitim Merkezinde devam eden programda 2. Hudut Taburu Komutanlığında görevli Piyade Teğmen Vural Avcı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin okuduğu şiir ve oratoryadan sonra Çanakkale savaşını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyondan ilk defa Çanakkale için söylenen Türkçe ve Kürtçe Türkü seslendirildi.

Tören, Kaymakam Çakmak’ın, hafta boyunca yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödül vermesiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber