Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 17:13 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

SİİRT (AA) - Baykan ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.Hükümet Konağı'ndaki Atatürk büstüne çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

SİİRT (AA) - Baykan ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı'ndaki Atatürk büstüne çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Baykan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği'nde devam etti.

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Ufuk Akıl, 100 yıl önce üstünde yaşadıkları toprakları vatan yapan ecdatlarının büyük bir destan yazdıklarını söyledi.

Akıl, şöyle konuştu:

"Çanakkale'de, Muşlusu, Ardahanlısı, Balıkesirlisi Türkiye’nin her yerinden insanlar yatmaktadır. Şu an aramızda bulunan asker, polis ve korucularımız da gerekirse şehit olmak üzere buraya gelen insanlardır. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum, ruhları şad olsun."

Etkinlik, İlçe Müftüsü Hamit Albayrak'ın okuduğu duaların ardından, İlçe Jandarma Komutanlığınca hazırlanan asker lokumlarının katılımcılara ikram edilmesiyle son buldu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber