Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 18 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar, TCG Gökova Fırkatayeni, TCG İmbat ve TCG Zıpkın hücumbotlarıyla zaferin 100. yıl dönümü anısına seyre çıktı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KOCAELİ (AA) - Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığında zaferin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar, TCG Gökova Fırkatayeni, TCG İmbat ve TCG Zıpkın hücumbotlarıyla seyre çıktı.

Poyraz Limanı'nda gemilere binen vatandaşlar, TCG Gökova Fırkateyni'nde "Seahawk" helikopterinin iniş-kalkışını ve hücumbotlardan posta çantası alışveriş eğitimini izledi.

Senaryo gereğince helikopter hangarında çıkan yangın, ekiplerce kısa sürede söndürüldü.

- Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Algül

Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Deniz Kuvvetleri ve denizcileri için önemli bir gün yaşandığını belirterek, 18 Mart 1915'in vatan savunmasındaki önemine değindi.

Çanakkale'nin Türklerin dünyaya karşı denizde kazandığı önemli bir zafer olduğuna dikkati çeken Algül, "100. yılı olması ayrı önem katmaktadır. Türk denizcisinin denizde kısıtlı imkanlarla verdiği, dünya tarihini değiştirebilecek zaferler getirdiği bir gündür. Çanakkale Boğazı'nda çok fazla sayıda donanma gemisi, resmi geçit töreni icra etmektedir" şeklinde konuştu.

Gölcük'teki gazi ve şehit yakınları, vatandaşlarla fırkateyn ve hücumbotlarla seyir icra edildiğini anlatan Algül, personelin eğitim kabiliyetinin katılımcılara gösterildiğini dile getirdi.

- TCG Gökova Gemi Komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Öztürk

TCG Gökova Gemi Komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Resul Öztürk de 18 Mart'ta yapılan bu seyrin hem vatandaşlar hem de gemi personeli açısından faydalı sonuçları olduğunu söyledi.

Çanakkale Boğazı'nda 22 geminin katılımıyla yapılan törendeki duyguyu aynı şekilde Gölcük'te de hissettirmek istediklerini aktaran Öztürk, emniyetle seyir gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu vurguladı.

Seyre katılan işitme engelli Şebnem Çolak da ilk kez fırkateyne bindiğini anlatarak, bu özel günde Türk Deniz Kuvvetleri'nin gücünü yakından tanıma fırsatı bulduğunu kaydetti.

Kıbrıs Gazisi Kadir Yanık da Türk donanmasının gücünü görünce gururlandığını belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber