Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 17:48 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla öğrencilere ekmek, buğday çorbası ve hoşaf ikram edildi.Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Kültür...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla öğrencilere ekmek, buğday çorbası ve hoşaf ikram edildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı, Uluyazı Kampüsü Merkezi Yemekhane önünde kurduğu stant da personele ve öğrencilere ekmek, buğday çorbası ve hoşaftan oluşan "ecdat yemeği" dağıttı.

O dönemin asker kıyafetlerini giyen aşçıları tarafından dağıtılan yemek, öğrenciler tarafından  yoğun ilgi gördü.

Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Murat Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Mart'ın Türk tarihi açısından önemine değindi.

Gençlere o dönemin şartlarını hatırlatabilmek için ecdat yemeği menüsünü hazırladıklarını belirten Yıldırım, "Çok zor şartlarda Çanakkale'de bir destan yazıldı. Bu destan demire güce, silaha karşı Mehmet'in başarısıydı. Bu başarının ne zor şartlarda kazanıldığını göstermek için böyle bir program düzenledik" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber