Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Darende ilçesinde tören ve etkinlik düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

MALATYA (AA) - Darende İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Hükümet Konağı önündeki resmi törende protokol tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve Darende Müftüsü Ahmet Varol, törendekilerle birlikte Hasan Gazi Şehitler Abidesi ve türbesini ziyaret etti. Şehitlikteki anma programında Müftü Varol, dua etti. 

Kaymakam Kuş abideyi gezerek, Darendeli şehitlerin isimlerini tek tek okudu. Kuş, Çanakkale Zaferi’nin şanlı tarihteki kahramanlık destanlarından biri olduğunu belirterek, "Çanakkale Zaferi bütünüyle yaşanmış, inanılmaz hadiselerden oluşan bir destandır. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır” dedi.

Şehitlikteki törenin ardından Özel Hacı Naciye Ateş Okulları Konferans Salonu'nda Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla program düzenlendi. 

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, “Son Kale” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber