Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Mart 2015 - 18:28 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

SİİRT (AA) - AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.Ören, açıklamasında, Çanakkale Zaferi'nin tarihten silinmek...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

SİİRT (AA) - AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Ören, açıklamasında, Çanakkale Zaferi'nin tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkansızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanı olduğunu söyledi.

Zaferin 100'üncü yılını kutladığını ifade eden Ören, "Farklı milletlerden insanların yan yana yattığı Çanakkale, savaşın acımasız gerçekleri karşısında, barışın anlam ve değerini tüm insanlığa hatırlatan, yüzyılın son centilmen savaşının kazanıldığı bir ibret abidesidir. Türkiye'nin her karışından insanların savaştığı Çanakkale'de 40 Siirtli kahramanımız şehit düşmüştür. Tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

- Halepçe Katliamının 27. yılı

Ören, öte yandan Halepçe katliamına ilişkin ise katliamın tarih sayfalarına büyük bir kara leke olarak düştüğünü dile getirdi.

Suriye'de Halepçe benzeri katliamların yaşandığını belirten Ören, "Buna Türkiye dışında tüm dünya kamuoyu seyirci kalıyor. Halepçe benzeri olayların yanı başımızda bulunan Suriye'de yaşanmaması için herkes üstüne düşeni fazlasıyla yapması gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber