Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Mart 2015 - 19:43 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Üsküdar'da "Her şehit bir fidan" temalı etkinlik kapsamında 250 bin şehit için dualar eşliğinde 250 fidan dikildi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

İSTANBUL (AA) - Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Üsküdar'da "Her şehit bir fidan" temalı etkinlik kapsamında 250 bin şehit için dualar eşliğinde 250 fidan dikildi.

Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar Belediyesi, Üsküdar Müftülüğü ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Mihrimah Sultan Camisi’nde "Çanakkale Şehitlerinin 100. Yılı Mevlid Merasimi" etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte vatan için canlarını vererek tarihin en şanlı destanlarından birini yazan 250 bin şehidin anısına İstanbul’un çeşitli camilerinden programa katılan 17 müezzin Kur'an-ı Kerim ve mevlit okuyup dualar etti. Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızları Musiki Topluluğu da naat ve kasideler seslendirdi. 

Okunan duaların ardından, cami avlusunda vatandaşlara Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından helva ve pilav dağıtıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmada, "Ben tüm şehitlerimizi, tüm şühedayı rahmetle anıyorum. Gördüğünüz gibi ilgi alaka oldukça fazla ben Üsküdarlı dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu pilav afiyet olsun şifa olsun onlara, geçmişlerimizin ruhu şehitlerimizin ruhu şad olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

"Her şehit bir fidan" temalı etkinlik kapsamında Üsküdar Belediyesi Bilgi Evleri’nde eğitim gören çocuklar tarafından Bulgurlu Cumhuriyet Mahallesi’nde 250 bin şehit için dualar eşliğinde 250 fidan dikildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber