Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 23:08 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Yaklaşık bir ton ağırlığındaki ve 10 metre yüksekliğindeki Çanakkale Şehitleri Abidesi'nin birebir küçültülmüş maketi, karanfillerle oluşturulan barış simgesi içinde sergilendi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

BURSA (AA) - Nilüfer Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla hazırlanan Çanakkale Şehitleri Abidesi'nin birebir küçültülmüş maketi, sergilendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama töreninde, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı için hazırlanan yaklaşık bir ton ağırlığındaki ve 10 metre yüksekliğindeki maket, karanfillerle oluşturulan barış simgesi içinde halkla buluşturuldu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, törende yaptığı konuşmada, savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin, "Çanakkale geçilmez" sözünü tarihe yazdığını söyledi.

Tarihin en kanlı savaşlarının yapıldığı, metrekareye 6 bin merminin düştüğü, on binlerce insanın yitirildiği bu savaşta, İngiliz ordusunda savaşan Anzaklar ile Türk askerinin geliştirdiği dostluğa dikkati çeken Bozbey, "İnsanlığın mermilerden daha güçlü olduğu böylece tarihe yazıldı" dedi.

Bozbey, Çanakkale Savaşları'nda en çok şehidin Bursa'dan verildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"O nedenle Bursa'da, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı, daha da anlam kazanıyor. Bu savaşı, yaşananları, tarihte yazıldığı gibi paylaşmayı, gelecek kuşaklara aktarmayı görev olarak kabul ediyoruz. Barış simgesi içine kurulan Çanakkale Şehitleri Abidesi maketiyle dünyada  tek ve en önemli gerçeğin 'barış' olması gerektiği bir kez daha gözler önüne serildi. Emperyalist güçlerin oyunlarından uzak,  savaş ağıtlarının değil, barış türkülerinin gökyüzünde yankılandığı bir dünya özlemini çekiyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber