Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi

Giresun Valisi Karahan, mesaj yayımladı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi

GİRESUN (AA) - Vali Hasan Karahan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Karahan, mesajında, 18 Mart 1915’te Çanakkale’de büyük bir azimle kazanılmış olan zaferin, tarihin en önemli başarılarından birisi olduğuna işaret etti.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için çok güç şartlar altında verilmiş olan mücadele ile dünya tarihinde eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı yazıldığını vurgulayan Karahan , şunları aktardı:

"Bu zafer, Kurtuluş Savaşı’nı ateşleyen gücü oluşturmuştur. Dönemin en gelişmiş teknolojilerinin kullanıldığı silahlara karşı tereddüt etmeden canını ortaya koyan, bile bile ölüme koşan kahraman askerlerimiz, tüm varlığını vatan savunmasına feda eden milletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tohumlarını atmıştır. Çanakkale ruhunu anlamak, geliştirmek hepimizin sorumluluğudur. Bu ruhu her zaman canlı tutarak, gelecek nesillere aktarmalı, ecdadın cephede verdiği mücadeleyi eğitim ve bilim alanına taşıyarak devam ettirmeliyiz. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhafaza etmek en kutsal görevlerimizdendir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan şehitlerimizi asla unutmadan, birlik ve beraberliğimizin ehemmiyetini idrak ederek, yeni nesillere bu bilinci aktarmayı bir borç bilmeliyiz. Bu duygularla Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber