Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Eylül 2014 - 12:23 Yorum: 0

19 Eylül Gaziler Günü

VAN (AA) - Vali Aydın Nezih Doğan, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.Doğan, şehit ve gazilerin, Cumhuriyetin var oluşu, milli birlik ve beraberlik, kahramanlık ve vatan sevgisinin...

19 Eylül Gaziler Günü

VAN (AA) - Vali Aydın Nezih Doğan, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Doğan, şehit ve gazilerin, Cumhuriyetin var oluşu, milli birlik ve beraberlik, kahramanlık ve vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olduğunu bildirdi.

Vatan ve bayrak uğruna cepheden cepheye koşan, "Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim" diyerek canını hiçe sayan gazilerin ülkenin medarı iftiharları olduğunu belirten Doğan, mesajında şunlara yer verdi:

"Asırlar boyunca tarihin en kanlı savaşları ve en karmaşık siyasi oyunların yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Milletimiz, milli mücadele dönemi başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bu tüm zaman ve zeminlerde canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını binlerce şehit ve gaziyle korumayı bilmiş, Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya gibi birçok yerde vatanın müdafaası için şehit olmuş veya onurlu bir paye olan gazilik makamına ulaşmıştır. Atalarımızdan devraldığımız bu asil toprakları muhafaza eden ve insanlığa Anadolu'nun çiğnenemez olduğunu haykıran bu kahramanlarımızın değerli hatırları, emsalsiz fedakarlıkları, gençlerimize daima rehber olacaktır."

Gazilerin saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmanın ortak sorumluluk olduğunu aktaran Doğan, Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verilişinin yıldönümü ile Gaziler Gününü kutladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber