Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 19 Eylül 2014 - 12:43 Yorum: 0

19 Eylül Gaziler Günü

Bitlis'te tören düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü

BİTLİS (AA) - Bitlis'te 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Üstteğmen Serkan Koparan, günün aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM)  Türkiye Cumhuriyetinin eşsiz önderi Mustafa Kemal Atatürk'e "gazi" ünvanı verdiği günün de yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Gazilerin yazdığı cesaret destanlarının Türk ulusunun hafızasına kazındığını ifade eden Koparan, şöyle konuştu:

"Vatan sevgisiyle dolu göğüsleriyle, düşman karşısına ördükleri çelikten duvarla, düşmanın hain emellerinin bile yurt toprağına uzanmasına izin vermeyeceğimizin en açık delili olan kahraman gazilerimiz. Bugün bu vatan topraklarında özgürce yaşayan bizler, sizlere duyduğumuz minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha dile getiriyor ve huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Yazdığınız cesaret destanları ile Türk ulusunun hafızasına kazınan adlarınız,  zamanın unutkanlığına uğramaksızın sonsuza kadar yaşayacak ve karşılaştığımız tüm olumsuzluklarla mücadelede bizlere güç vermeye devam edecektir. Hatıralarınızı yüceltmek, gazi olarak verdiğiniz hayat mücadelesinde sizlere sahip çıkmak, hem yüce önderimizin bir vasiyeti hem de ulusumuzun tarihine ve mazisine bağlılığımızın bir ifadesidir." 

Ardından gaziler adına bir konuşan Muharip Gazi Medeni Solmaz, günün onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Solmaz,  gaziler olarak, dün olduğu gibi bugün de aynı inançla aziz vatanın birliğine, bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanlarını akıtmaya hazır olduklarını kaydetti.

Program, öğrenciler tarafından günün anlam ve öneminin anlatıldığı şiirlerin okunmasıyla son buldu.

Törene, Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, gaziler ve kurum amirleri katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber