Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2014 - 14:38 Yorum: 0

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Muğla'nın Yatağan ilçesinde tören düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü

MUĞLA (AA) - 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Muğla'nın Yatağan ilçesinde tören düzenlendi.

Kuva-i Milliye Parkı'nda düzenlenen tören, çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Yatağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Mevlüt Kara, günün aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Mustafa Kemal Atatürk'e "gazi" unvanı verdiği günün de yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Gazilerin yazdığı cesaret destanlarının Türk ulusunun hafızasına kazındığını ifade eden Kara, şöyle konuştu:

"Üzerinde yedi iklim hüküm süren, medeniyetlerin beşiği sayılan ve dünyanın gözünü kamaştıran güzelliklerin ocağı kabul edilen bu vatanı bizlere kazandıran aziz şehitlerimizin çok değerli yakınlarına, şehit ailelerine ve gazilerimize saygıda kusur etmemeliyiz. Onlardan, darda ve zorda kalanlara her zaman dost elimizi uzatmalı, o güzide insanları yüreğimizde ağırlamasını bilmeliyiz.”

Törene, Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, İlçe Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Salih Yıldırım, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, daire amirleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber