Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2016 - 13:53 Yorum: 0

19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu tarafından, 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü nedeniyle yapılan açıklamada, fason...

19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu tarafından, 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü nedeniyle yapılan açıklamada, fason üretime bağlı olarak mühendisliğin geriletildiği vurgulandı.

TMMOB'ye bağlı meslek odaları başkan ve yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, yaptığı konuşmada 19 Eylül 1979 yılında TMMOB'nin çağrısı ile ekonomik, demokratik talepleri için ülke çapında uyarı mahiyetinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildiğini hatırlatarak bu yüzden 6 yıldan beri 19 Eylül'ün dayanışma günü olarak kutlandığını söyledi.

Mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı meslek disiplinleri ve meslek örgütlerinin, kapitalizmin neoliberal döneminin yeni sermaye birikimi ve rant sürecine tabi kılınmaya çalışıldığını kaydeden Neşet Aykanat şunları söyledi:

"Mühendis, mimar, şehir plancılarının bazı alanlardaki yetkileri uluslararası sermaye kuruluşlarına devredildi, bazı alan ve yetkiler kısıtlandı, bazıları ortadan kaldırıldı. Mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı hizmetlerinin ana sektörleri kamusal fayda anlayışından çıkarılıp serbestleştirme, özelleştirme, ticarileştirmenin unsurları haline getirildi; fason üretime bağlı olarak mühendislik geriletildi. Esnek ve güvencesiz çalışma koşulları yaygınlaştırıldı. Neoliberal dönüşüm programının rant eksenli yeni kurumsallaşması uyarınca örgütümüz TMMOB'de hedef tahtasına oturtuldu. Kamusal hizmet ve kamusal denetim ortadan kaldırılmaya çalışıldı. TMMOB'nin ve 1979 direnişimizin devamı niteliğindedir. TMMOB ve bağlı odaları boyun eğmeyecektir. Dayanışmanın anlamının ülkemizin içinde bulunduğu kötü günlerde, umudumuzu kaybetmeden emek, demokrasi ve barış mücadelesini yükseltmek olduğunu biliyoruz. Bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancılarının omuzlarındaki yükün yalnızca umutla ve dayanışmayla paylaşılabileceğine inanıyoruz. TMMOB; kamu yararını gözeterek toplumcu, demokrat, eşitlikçi, özgürlükçü, laiklik ve bağımsızlıktan yana geleneklerine bağlı kalacaktır."

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykanat, doğanın, kentlerin ve yaşam alanlarının yağmasına karşı Artvin halkı ve Cerattepe ile dayanışma içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber