Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Ekim 2014 - 16:03 Yorum: 0

"1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesi" Çorum'da

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalma harp malzemeleriyle kişisel ve askeri objelerin sergilendiği 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesi, Çorum'da ziyarete açıldı

'1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesi' Çorum'da

ÇORUM (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalma harp malzemeleriyle kişisel ve askeri objelerin sergilendiği 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesi, Çorum'da ziyarete açıldı.

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından hazırlanan gezici müze, "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla çıktığı yolculuğunda Çorum'da mola verdi.

Çorum Belediyesi destekleriyle Hürriyet Meydanı'nda konuşlandırılan müzeye, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Savaştan kalma harp malzemeleri ile kişisel ve askeri objelerin sergilendiği müzeyi gezenler, ayrıca müze yanında açılan stantlardan da hediyelik eşya alma fırsatı buldu.

Gezici müzenin görevlisi İsmail Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşı'ndaki birçok olayın müzede yaşatıldığını belirterek, "Herkese Çanakkale ruhunu yaşatmak için Türkiye'yi geziyoruz. Gezici müzemiz, Çanakkale'ye gidemeyenler için büyük bir fırsat. Bu toprakların ne zorluklarla kazanıldığını özellikle çocuk ve gençlerin bilmesi gerekiyor. Müzemizde bunları anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Müzenin yanındaki stantta satışa sunulan ürünlerden elde edilecek gelirin de Gaziler Vakfı'na ait olduğunu ifade eden Korkmaz, pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak müzenin önümüzdeki hafta Sungurlu, Alaca, İskilip ve Osmancık ilçelerine konuşlandırılacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber