Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Mayıs 2019 - 12:38 Yorum: 0

2 aylık muhtarın mazbatası sabıka kaydı çıkınca iptal edildi

31 Mart yerel seçimlerinde Kocaeli'nin Dilovası ilçesine bağlı Kayapınar Mahallesi muhtarı seçilen ve 2 aydır görev yapan Yüksel Kara'nın mazbatası...

2 aylık muhtarın mazbatası sabıka kaydı çıkınca iptal edildi

31 Mart yerel seçimlerinde Kocaeli'nin Dilovası ilçesine bağlı Kayapınar Mahallesi muhtarı seçilen ve 2 aydır görev yapan Yüksel Kara'nın mazbatası sabıka kaydı olduğunun tespit edilmesi üzerine iptal edildi.

Dilovası'nda muhtar seçilen Yüksel Kara, YSK'nin seçimden iki ay sonra yaptığı sabıka kaydı tespiti sonrası muhtarlığından oldu. 31 Mart Yerel seçimlerinde Dilovası ilçesi Kayapınar Mahallesi'nde Yüksel Kara'nın kazandığı muhtarlık seçimi, Kara'nın 19 sene öncesine ait sabıka kaydı olduğunun tespit edilmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edildi. YSK'nin seçim tekrarına karar verdiği muhtarlık için 2 Haziran'da yeniden seçim yapılacak. 6 oy farkla kazandığı seçim sonrasında 2 aya yakın muhtarlık görevini yapan Yüksel Kara ise yeniden aday olacağını söyledi. Kara, "Muhtarlık seçimi sürecinde başvurduğumuz yerler herhangi bir sorun olmadığını belirtmiş ve muhtar seçilmem durumunda mazbata alabileceğimi belirtmiş nitekim halkın kararıyla seçimi kazanmış ve mazbatamı alıp resmi olarak muhtarlık görevine başladım. Mahkeme sabıka düşümüne karar vermiş olup tekrar itiraz hakkımız olacaktır. Bir aksilik olmazsa şayet 2 haziran seçimlerinde tekrar Kayapınar Mahallesi muhtar adayı olacağım" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber