Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Eylül 2016 - 20:23 Yorum: 0

2. Bağbozumu ve Ekoloji Festivali’nde bulama ve pekmez ikramı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bağbozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında sabah saatlerinde kaynatılmaya başlayan üzüm şerbeti pekmez...

2. Bağbozumu ve Ekoloji Festivali’nde bulama ve pekmez ikramı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bağbozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında sabah saatlerinde kaynatılmaya başlayan üzüm şerbeti pekmez haline getirilip vatandaşlara ikram edildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından yapılan üzüm pekmezi ikramının yanı sıra vatandaşlara üzümden elde edilen bir diğer lezzet bulama da ikram edilirken, vatandaşlar yöresel lezzetleri tatmanın keyfini yaşadı.

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü işbirliğinde yapılan pekmez ve bulama ikramının yanı sıra pekmez ve bulamanın yapılış süreçleri de vatandaşlarla paylaşıldı.

Pekmez ikramı sırasında kısa bir açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Şehrimizin önemli tarımsal zenginliklerinden üzüm çeşitli formüllerle birçok gıda maddesine dönüşüp hepsi birbirinden güzel lezzetler olarak karşımıza çıkıyor. Üzüm pekmezi insan vücudu için oldukça gerekli olan değerli ve zengin besin maddelerini içeriğinde barındırıyor. Asırlardır şifa kaynağı olarak kullanılan üzüm pekmezini sabahın erken saatleri itibari ile kaynatmaya başlayıp vatandaşlarımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber