Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ekim 2016 - 09:58 Yorum: 0

2 bin 123 kişi hep birlikte zeybek oynayıp Türkiye haritası oluşturacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına az bir süre kalırken, Bayraklı Belediyesi'nin her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleştireceği etkinlikte 2 bin 123 Cumhuriyet...

2 bin 123 kişi hep birlikte zeybek oynayıp Türkiye haritası oluşturacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına az bir süre kalırken, Bayraklı Belediyesi'nin her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleştireceği etkinlikte 2 bin 123 Cumhuriyet gönüllüsü zeybek oynayarak ardından Türkiye haritasını oluşturacak.

Bayraklı Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Bayramında ses getiren bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. 29 Ekim Günü için özel bir etkinlik hazırlayan Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı için 2 bin 123 kişiyi bir araya getirecek. 2 bin 123 kişi, saatler 19.23'ü gösterdiğinde de Smyrna Meydanında hep birlikte zeybek oynayacak ve ardından da Türkiye haritasını oluşturacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, etkinlik hakkında konuşarak, "Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkeziyle herkese mesaj vereceğiz. Bizi kimse asla bölemez" dedi. Öte yandan Cumhuriyet Bayramı kutlamasında büyük bir sürpriz gerçekleştirilecek. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır" Bu söz gerçekten çok önemli ve anlamlı. Bu vatan için binlerce şehit verdik, veriyoruz. Bu ülkeyi bölmek istiyorlar ama bizi unutuyorlar. Biz olduğumuz sürece bu güzel ülkeyi kimse bölemez. Cumhuriyet Bayramı'nda yine muhteşem bir etkinliğin altına imza atacağız. Bizler o gün sadece zeybek oynarken diz çökeceğimizi bir kez daha göstereceğiz ve Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i ve Laz'ıyla hep birlikte Türkiye haritası oluşturacağız. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e. Bu vatana hep birlikte sahip çıkacağız. Tüm hemşehrilerimizi etkinliğimize bekliyoruz" dedi.

5 bin kişi başvurdu

Bu arada, yaklaşık 5 bin gönüllü, etkinlikte yer alabilmek için belediyeye başvurdu. 7'den 70'e her yaş grubu ve meslekten 3 bin kişi hafta içi akşam saatleri ve hafta sonları çalışmalarını sürdürüyor. Hocalar eşliğinde zeybek oynamayı öğrenen Cumhuriyet gönüllüleri, tarihe geçecek etkinliğin heyecanını şimdiden yaşamaya başladı.

2 bin 123 kişi hep birlikte zeybek oynayıp Türkiye haritası oluşturacak

2 bin 123 kişi hep birlikte zeybek oynayıp Türkiye haritası oluşturacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber