Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 28 Haziran 2021 - 10:23 Yorum: 0

2 bin 131 köpeklere kuduz aşısı uygulandı

DÜZCE(İHA) – Düzce'de yaz aylarında çok sıklıkla karşılaşılan kuduz vakasının önüne geçilebilmek için il genelinde 2 bin 131 köpeğe kuduz aşısı...

2 bin 131 köpeklere kuduz aşısı uygulandı

DÜZCE(İHA) – Düzce'de yaz aylarında çok sıklıkla karşılaşılan kuduz vakasının önüne geçilebilmek için il genelinde 2 bin 131 köpeğe kuduz aşısı yapıldı.

Yaz aylarında çok sıklıkla vatandaşlar hastanelere kuduz hastalığı ile başvuruyor. Köpeklerin ısırdığı yada tırmaladığı vatandaşlar kuduz şikayeti ile hastanelere gidince, Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'de il genelinde aşılama çalışmaları başlattı. Yapılan çalışmalar kapsamında il genelinde 60 köy ve 16 mahallede hem sokak köpeklerine hem de vatandaşların evlerinin önünde bulunan köpeklere kuduz aşılaması yaptı. Ekiplerden alınan bilgilere göre 2 bin 131 köpek aşılanırken, aşılama çalışmalarının tamamlanması ile il genelinde 20 bin köpeğin aşılanması hedefleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber