Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2019 - 10:03 Yorum: 0

2 Bin Badem fidanı toprakla buluştu

Sivas'ta Tarım Ve Orman Bakanlığı'nca "Geleceğe Nefes Ol" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında il merkezine 53 km uzaklıkta bulunan Gazibey köyünde...

2 Bin Badem fidanı toprakla buluştu

Sivas'ta Tarım Ve Orman Bakanlığı'nca "Geleceğe Nefes Ol" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında il merkezine 53 km uzaklıkta bulunan Gazibey köyünde yaklaşık 2 bin adet badem fidanı toprakla buluşturuldu.

Gazibey köyünde düzenlenen fidan dikim etkinliğine Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, köy muhtarı Arif Öztürk ve köylüler katıldı.

Gelecek nesillere daha yeşil bir miras bırakmayı amaçlayan köylüler 1 saat içerisinde yaklaşık 2 bin badem fidanını Gazibey barajı bölgesinde toprakla buluşturdu.

Etkinlikte konuşan Sivas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan bu projeye bizlerde Gazibey köylüleri olarak katılım sağladık. Bu projede farklılık olması nedeniyle yaklaşık 2 bin adet badem fidanı diktik. Çiftçilerimize örnek olması amacıyla çam fidanı yerine badem fidanı diktik. Bu proje ile köylülerimizin birlik ve beraberliğini sağladık aynı zamanda Türkiye'de de örnek olmasını amaçladık. Bunu bir başlangıç olarak düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl boş alanlarımızı ağaçlar ile donatacağız. Emeği geçen katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." Dedi.

Gazibey köyü muhtarı Arif Öztürk ise, "Türkiye genelinde başlatılan projede farkındalık oluşturmak amacıyla 2 bin adet badem fidanı getirdik. Köy sakinlerimizin katılımı ve yetkilerimizin desteği ile on binlerce fidanı toprakla buluşturacağız." Diye konuştu.

2 Bin Badem fidanı toprakla buluştu

2 Bin Badem fidanı toprakla buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber