Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 15 Ağustos 2017 - 17:48 Yorum: 0

2 bin kişinin geldiği mavi bayraklı plajda tuvalet tepkisi

Zonguldak'ta yaklaşık 2 bin kişinin girdiği Kapuz Plajı'nda arı sokması vak'alarının artışı yaşandı.

2 bin kişinin geldiği mavi bayraklı plajda tuvalet tepkisi

Zonguldak'ta yaklaşık 2 bin kişinin girdiği Kapuz Plajı'nda arı sokması vak'alarının artışı yaşandı. Yaşanan şikayetler üzerine uyarılarda bulunan idari amir Mustafa Kaya ise plajı kullanan vatandaşların yiyecek ve içecek artıklarını plajda bırakmamalarını istedi. Kaya, denizin temiz tutulması gerektiğini belirtti.

Kent merkezinde tek mavi bayraklı tesis olan Kapuz Plajı'nın idari amiri Mustafa Kaya, arı sokması vak'alarının da plajın temiz tutulmadığından kaynaklandığını vurguladı. Her gün yaklaşık 2 bin ila 3 bin kişinin geldiği plajda tuvaletlerin boş olduğunu belirten Kaya, tuvaletlerin kullanılmamasını eleştirdi. Kaya, "Biliyorsunuz biz mavi bayrak aldık. Mavi bayrak kriterlerine göre hareket ediyoruz. Evcil hayvanları içeriye almıyoruz. Vatandaşlarımızdan da şunu bekliyoruz, bunu söylerken bile zorlanıyorum. Vatandaşlar sahili bizim istediğimiz şekilde kullanmıyoruz. Kola türü meşrubatların artıkları kumsala döküyorlar. Uyarmamıza rağmen dinletemiyoruz veya dinlemek istemiyorlar. Hep düşünüyordum arı sokmaları var deniliyordu. Bir araştırdım baktım demek bundan kaynaklanıyormuş. Karpuzu kumsalda yerseniz, kolanın artıklarını kumsala dökerseniz hayvan gelir tabi. Bunun yanında arı sokması vak'aları yaşadık. Denizimiz çok temiz" dedi.

Denize kanalizasyon sızmadığını da ifade eden Mustafa Kaya, "Arıtma tesislerimiz 24 saat hizmet veriyor. Arıtma konusunda kanalizasyon sızma olayı yok. Yalnız pompa ile ana hatta iletme sırasında koku meydana geliyor. Bu doğal olarak kokunun önlenmesi de mümkün değil. Fakat vatandaşımız bunu başka türlü yorumluyor. Kapuz Plajı'nda denize kanalizasyon akıyor gibilerinden yorumluyorlar. Zaten 15 günde bir deniz numuneleri alınıyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı labaratuvar tarafından numuneler 15 günde bir inceleniyor. Sonuçları da biz panolarda belirtiyoruz. Vatandaşımızdan şunu bekliyoruz devamlı da denizi temiz tutalım diye anons yapıyoruz. Bakıyorsunuz 2 bin 3 bin kişi var. Sonra da geçiyorum dolaşıyorum tuvaletlerimiz bomboş. Bu nedemektir? Demek ki denizi biz kirletiyoruz. Onun için vatandaşın daha duyarlı olmalarını istiyorum. Onun haricinde yaz boyunca herhangi bir boğulma vak'ası ile karşılaşmadık" diye ifade etti.

2 bin kişinin geldiği mavi bayraklı plajda tuvalet tepkisi

2 bin kişinin geldiği mavi bayraklı plajda tuvalet tepkisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber