Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ağustos 2016 - 10:38 Yorum: 0

2 bin yıllık tasarımlı elbiselerle defile

Denizli'nin Buldan ilçesinde bulanan 8 bin yıllık Tripolis Antik Kenti'nde 21. Üzüm Festivali düzenlendi.

2 bin yıllık tasarımlı elbiselerle defile

Denizli'nin Buldan ilçesinde bulanan 8 bin yıllık Tripolis Antik Kenti'nde 21. Üzüm Festivali düzenlendi. Bin 500 ile 2 bin yıl öncesinin giyimine uygun kıyafetlerden oluşan defileyi izleyenler adeta tarihi yaşadı.

Denizli'nin Buldan ilçesinde 21'incisi düzenlenen "Buldan Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfandan Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali" 8 bin yıllık geçmişi olan Tripolis Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. Halen kazı çalışmalarının devam ettiği Antik Kent'te gerçekleştirilen festivalin organizasyonu Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokul ile Buldan Belediyesi tarafından yapıldı. Festivalde, 8 bin yıllık Antik Kentin dokusuna uygun olarak tasarlanan elbiselerden defile de gerçekleştirildi. Bin 500 ile 2 bin yıl öncesinin giyimine uygun kıyafetlerden oluşan defileyi izleyenler adeta tarihi günlere gitti.

Defile öncesi konuşma yapan Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, amaçlarının Antik Kent'in tanıtımını yaparak, daha fazla turisti ilçeye getirmek olduğunu belirtti.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, "Bugün çok önemli bir etkinliğimiz var. Sınırlı sayıda bir katılımcıya daha çok protokole yönelik, bir defile olacak. Dünya tanıyor ama biz tanımıyoruz Tripolis'i. Hep üzümü ile öndeydi, bu sene biz mümkün olduğu kadar, Tripolis'i öne çıkaracağız. Bence dünyanın tanıması gereken ve halkın tarıma dayalı bir ekonomiden yavaş yavaş turizme dayalı bir ekonomiye geçişin önemli bir rengin ortası burası" dedi.

Festival konserlerle sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber