Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 15:33 Yorum: 0

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Dünyaya Barış”

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumunda taşlar sanat eserine dönmeye devam ederken, Küratör Nermin Sözel Süleymanpaşa Belediyesi için yaptığı heykeli hakkında...

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Dünyaya Barış”

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumunda taşlar sanat eserine dönmeye devam ederken, Küratör Nermin Sözel Süleymanpaşa Belediyesi için yaptığı heykeli hakkında açıklamalarda bulundu.

Sempozyum hakkında bilgi vererek açıklamalarda bulunan Sözel, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Bisanthe Taş Heykel Sempozyumunu geleneksel hale getirmek üzere devam ediyoruz. 7 ülkeden 8 sanatçımız var. Sempozyum sonunda bir de benim heykelimle birlikte 9 heykel Süleymanpaşa'nın en güzel alanlarında şehre can verecek" dedi.

"Bu ayrımlar ortadan kalkarsa barış güvercinleri özgürce uçabilir"

Heykellerin figüratif soyut çalışmalar olduğunu ifade eden Küratör Nermin Sözel kendi eseri ile ilgili de bilgi verirken, "Bu yıl barış teması ile yola çıktığımız 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumunda benim eserim iki kapalı formun 3 metal boruyla birleşiminden oluşuyor. Farklı açılardan izlendiğinde iki kuş formu gibi görünen heykel 3 metal boru ırk, dil, din gibi barışı engelleyen ayrımları temsil ediyor. Eğer dünyada barışın tamamen gerçekleşmesi isteniyorsa bunun için hepimiz çaba göstermeliyiz. Eğer bu ayrımlar ortadan kalkarsa barış güvercinleri özgürce uçabilir" diye konuştu.

11 Ekimde kapanış sergisi düzenlenecek

Küratör Nermin Sözel'in ise, "Dünyaya Barış" adlı eserinin yer alacağı 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 11 Ekim tarihinde sona ermesinin ardından sahil marina alanda açılacak sergi ile vatandaşlarla buluşacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber