Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 16:03 Yorum: 0

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Mental Kaçış”

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nda dünyaca ünlü 9 heykeltraşın yaptığı heykellerin şehirdeki yerlerini...

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Mental Kaçış”

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nda dünyaca ünlü 9 heykeltraşın yaptığı heykellerin şehirdeki yerlerini almasına sayılı günler kala Romanyalı heykeltıraş Ciprian Hopirtean Süleymanpaşa Belediyesi için yaptığı "Mental Kaçış" adlı eseri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Eser bitip şehirdeki yerine yerleştirildiğinde umuyorum insanlarda çok mutlu olacak"

Romanya vatandaşı olup hayatını Yunanistan'da sürdüren Ciprian Hopirtean eseriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Yaptığım eserin daha önce çok küçük bir boyutunu denemiştim. Bu kadar büyük bir boyutta ilk kez deniyorum. Bize sunulan taş benim konum için çok mükemmel bir taş. Belirli yerlerde taşa şeffaflık vermek istediğim noktalara da çok uygun bir taş. Ben çalışırken çok mutlu oluyorum. Eser bitip şehirdeki yerine yerleştirildiğinde umuyorum insanlarda çok mutlu olacak" dedi.

"Savaşların olmadığı bir dünyada yeni başlangıçları temsil etmekte"

Eserinin konusu ile sözlerine devam eden Hopirtean, "Proje biri diğerinin etrafında spiral hareket ederek gelişen iki temel forma dayanmaktadır. Kanatlar insan ruhunun özgürlüğünü ve çatışmaların ve savaşların olmadığı bir dünyada yeni başlangıçları temsil etmekte. Kanatlar arasındaki dairesel form, gözler heykelin üzerinde gezinirken heykelin şaşırtıcı başlangıç noktasına işaret ederek daha iyi bir dünyaya giden yolu, kaçışı simgelemektedir. Eserde insan ruhunun mental özgürlüğe, barış ve güzelliklerle dolu düşünsel dünyaya doğru ısrarlı kaçışı ifade edilmiştir" diye konuştu.

Eserler 14 Ekim'e kadar Sahil Marina'da sergilenecek

Öte yandan 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 11 Ekim tarihinde gerçekleştirilen kapanış sergisi ile sona ererken eserler 14 Ekim tarihine kadar sahil marina alanında sergilenmeye devam edecek.

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Mental Kaçış”

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Mental Kaçış”

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Mental Kaçış”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber