Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Ekim 2016 - 12:44 Yorum: 0

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Orman Perileri”

Süleymanpaşa Belediyesi'nin dünyanın önemli heykeltıraşlarının katılımıyla gerçekleştirdiği 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'na Yunanistan'dan katılan...

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Orman Perileri”

Süleymanpaşa Belediyesi'nin dünyanın önemli heykeltıraşlarının katılımıyla gerçekleştirdiği 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'na Yunanistan'dan katılan Odysseas Tosounidis eseri hakkında konuştu.

Öncelikle Süleymanpaşa'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Tosounidis, "Bu sempozyuma davet edildiğim ve şehrinizde bulunduğum için çok mutluyum. İlginç bir sempozyum oluyor. Burada hepimiz eserlerimizi ortaya çıkarırken aynı zamanda da çok iyi vakit geçiriyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Dünya insanlarının birliğine, iyi ilişkilerine ve ülkeler arasındaki sevgiye vurgu yapmak istedim"

Eseri ile ilgili bilgi veren Odysseas Tosounidis, "5 parçalık bir heykel yapıyorum. Eserim adı Orman Perileri. Orman Perileri özellikle dağlar, mağaralar, akarsular, geçitler, kaynaklardaki sessizliği bozan seslerin insan biçimindeki yansımalarıdır. Dryadlar birbirleriyle zıt olduğu düşünülen beş figür olarak temsil edilir. Buradan hareketle projemde, gezegenimizdeki birbiriyle bağlantılı beş kıtayı, oralardaki halkların birliğini, ülkeler arasındaki ilişkilere gönderme yapan bir anlayışı dile getirdim. Projemle dünya insanlarının birliğine, iyi ilişkilerine ve ülkeler arasındaki sevgiye vurgu yapmak istedim" şeklinde konuştu.

"Herkesi eserlerimizi inceleyip yorumlamaya davet ediyorum"

11 Ekim tarihinde Süleymanpaşa marinada gerçekleştirilecek 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu Kapanış Sergisi'ne vatandaşları davet etmeyi de ihmal etmeyen Odysseas Tosounidis, "Arkadaşlarımla birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz. Eserlerimizin tamamlanmasının ardından herkesi eserlerimizi inceleyip yorumlamaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Orman Perileri”

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Orman Perileri”

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu: “Orman Perileri”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber