Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Aralık 2017 - 23:08 Yorum: 0

2. Dalyan Kefal Balığı Festivali yapıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde "Kefal Dalyan'da Yenir" sloganıyla 2. Dalyan Kefal Balığı Festivali düzenlendi.

2. Dalyan Kefal Balığı Festivali yapıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde "Kefal Dalyan'da Yenir" sloganıyla 2. Dalyan Kefal Balığı Festivali düzenlendi.

Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneğince, Ortaca Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) ve Dalyan Tekne Kooperatifinin katkılarıyla düzenlenen festival kapsamında Dalyan Kanalı ve İztuzu Sahilinde Kefal balığı avı yarışması yapıldı.

Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, bu tarz etkinliklerin bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladığını vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti. Turizmi deniz, kum ve güneş konseptinden çıkararak 12 aya yaymak için bu etkinliklerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, "bu tür etkinliklerin turizmimiz ve bölge tanıtımına çok büyük faydası olduğunu görüyoruz. Bu anlamda bölge tanıtımına katkı sağlayan 3 sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Dalyan Kefalinin bu tür etkinlikler ile hak ettiği yeri kazanacağını umut ediyorum" diye konuştu.

"Nar festivali düzenleyeceğiz"

Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Sezgin Yiğit ise, düzenledikleri etkinliklere katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ettiğini dile getirdi. Yiğit, "Derneğimizin yaptığı organizasyonlar yüzme yarışı ve balık festivali geleneksel hale gelmeye başladı. Ayrıca biliyorsunuz nar bölgemizde yetişen çok önemli bir narenciye ürünü, Nar Festivali düzenleyeceğiz. Yapacağımız bu festivalinde geleneksel hale geleceğine ve çiftçilerimize katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Kefal balığının bölgede yetiştirilen en önemli su ürünü olduğunu söyleyen DALKO Başkanı Arif Yalılı ise, "Kefali yurt içine sunduğumuz gibi ihracata da gönderiyoruz. Ülkemizin ardından artık ağırlıklı olarak ihracata yönelmiş durumdayız" dedi.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş da etkinlik sayesinde Türkiye'nin en kaliteli kefalinin tüm ülkeye tanıtımının sağlandığını belirtti.

Etkinlikte vatandaşlara ücretsiz ekmek arası kefal balığı ikramı yapıldı. Balık avı yarışmasında Ömer Ekiz birinci, İsa Oklu ikinci, Ahmet Oklu üçüncü oldu. Dereceye giren isimlere ödüllerini Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan takdim etti. Ödül töreni, balık pişirme ve yeme partisinin ardından Grup Zakkum sahne aldı.

2. Dalyan Kefal Balığı Festivali yapıldı

2. Dalyan Kefal Balığı Festivali yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber