Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ekim 2016 - 11:28 Yorum: 0

2. Erciş Edebiyat Şöleninde ödüller sahiplerini buldu

Van Yazarlar ve Şairler Derneği, Hayal Bilgisi Dergisi, www.edebiyathaberleri.com, Kültür ve Turizm Van İl Müdürlüğü, Van Milli Eğitim Müdürlüğü,...

2. Erciş Edebiyat Şöleninde ödüller sahiplerini buldu

Van Yazarlar ve Şairler Derneği, Hayal Bilgisi Dergisi, www.edebiyathaberleri.com, Kültür ve Turizm Van İl Müdürlüğü, Van Milli Eğitim Müdürlüğü, Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü, Van AR-GE, Erciş Avcılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 2. Erciş Edebiyat Şöleni yapıldı.

Van kahvaltısı ile başlayan şölen, Erciş sahil yolunda seçici kurul üyeleri ve dereceye giren şair ve yazarların gezintisiyle devam etti. Erciş Sezai Karakoç Ortaokulu bahçesinde konuklara semaver çayı ikramının ardından, öğle vakti ise misafirlere yöresel yemeklerden keledoş, ayran aşı ve Erciş güveci ikram edildi.

Kültür ve Turizm Van İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Van Fotoğrafları Sergisinin de yapıldığı şölende; yazar ve şairler söyleşi yapıp, kendilerine ait şiirler okudu, kitaplarını imzaladı. Şölenin ikinci günü ise Sezai Karakoç Konferans Salonundaki ödül töreni ile başladı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı törende Bizim Eller Van Türküleri klibi davetlilere izletildi. Ardından VANŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Albayrak, 1. Erciş Edebiyat Şöleninden bu yana aradan geçen bir yılda dernek ve Hayal Bilgisi Dergisi olarak yaptıkları icraatları anlattı.

Şölene sponsor olanlara teşekkür belgeleri organizasyon komitesinde yer alan Erciş Avcılar Derneği Başkanı Sami Demir tarafından takdim edildi.

Seçici kurul üyeleri Emine Muradoğlu, Müştehir Karakaya, Şakir Kurtulmuş, Gülşen Gazel, Cihat Şit, Mustafa Işık, Abdurrahman Adıyan, Osman Kaya, Eyyüp Altun, Ömer Faruk Arlı ve Kevser Evsen'e teşekkür belgeleri ise Erciş Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek tarafından takdim edildi.

Van AR-GE işbirliğiyle düzenlenen Van Geneli Lise Öğrencileri Arası Şiir Yarışmasında "Çaresizliğimin Çaresine" adlı şiiriyle Türkiye Yardım Sevenler Derneği Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Rona Orkaç birinci olurken, "Yaşam Koksun Anneler" adlı şiiriyle Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Fatma Kartal ikinci, "Bir Kadının Hırçınlığı" adlı şiiriyle de Filistin Vakfı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ayşe Taşdemir üçüncü oldu. Mastership Denizcilik Acentesi Sahibi Celal Akata tarafından dereceye giren öğrencilere laptop bilgisayar hediye edildi.

Ardından, Hayal Bilgisi Dergisi ve www.edebiyathaberleri.com işbirliğiyle düzenlenen Hayal Bilgisi Şiir ve Öykü Ödülü 2016'da ise dereceye giren ve "Naz Makamı" adlı şiiriyle Tuğba Güner, "Aklıma Geliyorsun" adlı şiiriyle Nesibe Yıldız, "Kendimle Yarışım" adlı şiiriyle de Nuran Özdemir ilk üç sırayı paylaşırken, "Anafor" isimli öyküsüyle Gökten Çağrı Aktan, "Zaman Siyahtır" adlı öyküsüyle Melisa Yılmaz, "Yorgun Kadın" adlı öyküsüyle de Mehmet Akif Duman ilk üç dereceye girdi.

Ayrıca, törende Van Yazarlar ve Şairler Derneğince düzenlenen Ercişli Emrah Şiir Ödülü 2016'da birincilik ödülü "Doğusundayız ve Kıyısında" adlı şiiriyle Diyarbakır'dan Alpaslan Akdağ, İkinciliği "Ben/Dilenci" adlı şiiriyle İstanbul'dan Güven Altın, üçüncülük ödülünü ise "İnsan Sevginin Armağanıdır" isimli şiiriyle Batman'dan Behçet Gülenay aldı.

Bölge kültürüne hizmet eden iki isim ise Ercişli Emrah Onur Ödülüne layık görüldü. Araştırmacı-Yazar Selahattin Koşar'a onur ödülünü Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü Erol Şimşek takdim ederken, Ozan Ahmet Poyrazoğlu ise yurt dışında olması nedeniyle plaketini Sami Demir vekaleten teslim aldı.

Ödül töreninin ardından seçici kurul üyeleri ve dereceye giren şair ve yazarlara Van Yazarlar ve Şairler Derneğine ait İyilik Atölyesi'nde akşam yemeği verildi.

Van Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından düzenlenen 2. Erciş Edebiyat Şöleni iki günlük etkinliğin ardından sona erdi.

2. Erciş Edebiyat Şöleninde ödüller sahiplerini buldu

2. Erciş Edebiyat Şöleninde ödüller sahiplerini buldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber