Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 09 Mart 2015 - 00:48 Yorum: 0

"2. Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass:

'2. Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi'

DİYARBAKIR (AA) - ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, "Kendi ekonominizi daha da güçlendirme ve aynı zamanda vatandaşlarınızın eğitimini daha da ileri götürme gücünü gördüm" dedi.

Bass, ABD Adana Konsolosluğu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) tarafından ortaklaşa düzenlenen "2. Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi"ne katıldı.

3 gün sürecek program, akademisyenler, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan "Tigris Oda Orkestrası"nın Türkçe, Kürtçe ve Ermenice şarkılarını seslendirmesiyle başladı.

Zirvenin açılış konuşmaları kısmında söz alan Bass, davetlileri İngilizce, Türkçe ve Kürtçe selamladı.

Program öncesi eşi Holly Hozer Bass ile Diyarbakır'ın tarihi mekanlarını gezdiklerini belirten Bass, kenti yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

"Kadınlarda demokrasiyi inşa etme ve kendi ekonomilerini geliştirme gücünü görüyorum" diyen Bass şöyle konuştu:

"İnanıyoruz ki kadınların sağlıkta, eğitimde, sosyal hayatta ve ekonomik alanda olmaları toplumu her yönden güçlendirecektir. Demokrasilerde kadınların eşit şekilde seslerini duyurması kendi insanları için daha da güzel ve güçlü bir gelecek inşa etmesi demektir. Kısa bir zamandan beri Türkiye'de yaşıyorum, bu kısa zaman içerisinde kadınların toplum içindeki gücünü gördüm.

Kendi ekonominizi daha da güçlendirme ve aynı zamanda vatandaşlarınızın eğitimini daha da ileri götürme gücünü gördüm. Toplumunuzu daha ileriye götürme ve toplumda arzu ettiğiniz şeyleri gerçekleştirme gücünüzün olduğunu gördüm."

Zirvede bölgedeki iş kadınlarıyla fikir alışverişinde bulunacaklarını belirten Bass, programın bölge ekonomisi için önemli olduğuna dikkat çekti.

 Daha sonra söz alan KAGİK Başkanı Didar Avcı Türk ise kadınların ekonomideki yerine değindi.

Zirvenin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlamasının önemine değinen Türk, "Ülke hedefimiz 10. büyük ekonomi olmak ise kadının ekonomiye katılımının desteklenmesi kaçınılmazdır. Kadına karşı şiddet tüm toplumun sorunudur. Bu haksızlığa, zulme ve düzene karşı çıkmak için iş dünyasında, kamuda, siyasette olan cinsiyetten bağımsız herkese görevler düşmektedir" diye konuştu.

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Burç Baysal ise kadınların iş yaşamı içerisinde çalışmalarını desteklemeye devam edeceklerini belirterek, kadınlara istihdam sağlamak için her kesimin eşitlikçi politikalar ortaya koymasını istedi.

Konuşmaların ardından KAGİK Başkanı Türk, John Bass'a, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mor kravat eşi Holly Hozer Bass'a ise hasır hediye etti.

Daha sonra zirvenin açılış resepsiyonu nedeniyle Bass ve diğer davetliler kurdele kesti.

Zirveye ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza ile Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu'nun da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile iş kadınları katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber