Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 18 Ekim 2016 - 16:43 Yorum: 0

2 kişiye mezar olan tur teknesi çıkarılıyor

Antalya Yat Limanı açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle batan ve 2 yolcunun hayatını kaybettiği tur teknesi karaya çıkarılıyor.

2 kişiye mezar olan tur teknesi çıkarılıyor

Antalya Yat Limanı açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle batan ve 2 yolcunun hayatını kaybettiği tur teknesi karaya çıkarılıyor. Teknenin teknik bir arıza mı yoksa kaptan hatasıyla mı battığı savcılık incelemesiyle belli olacak.

3 Eylül 2016 tarihinde, Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'ndan yolcularıyla çıkan 28 metre uzunluğundaki "Kurt-C" isimli gezinti teknesi, Konyaaltı Plajı açıklarında kuvvetli yağmur ve fırtına nedeniyle yan yattı. Batan teknede 84 yolcu kurtarılırken, kaybolan 2 yolcudan 35 yaşındaki Serap Çelik'in cesedi batan teknenin mutfak bölümünde, Lübnanlı turist Samira Frayha'nın cesedi ise makine dairesinde bir gün sonra bulundu. Teknenin kaptanı A.T. "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla tutuklanırken, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

45 günün ardından 2 kişiye mezar olan "Kurt-C" isimli tur teknesini battığı yerden çıkarmak için çalışmalar başladı. Yaklaşık 45 metre derinlikte olan tekneyi yerinden hareket ettirmek için dev bidonlar kullanıldı. Su altına tekneye bağlanan bidonlar hava basılarak şişirildi. Bir tur teknesi ve römorkörün katıldığı kurtarma çalışmasının ardından 3 gün sonra tekne Yat Limanı fener önüne getirildi. İlk önce Yat Limanı'na çekilecek olan tekne kısa bir çalışmanın ardından yüzer şekle getirilerek büyük limana çekilecek. Karaya çıkarılan teknenin, kaptan hatası mı yoksa, teknik bir arıza nedeniyle mi battığı üzerinde savcılık incelemesi yapılacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber