Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 22 Kasım 2014 - 15:38 Yorum: 0

2. Rusça Olimpiyatları

Olimpiyatların ilk turu, Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda tamamlandı

2. Rusça Olimpiyatları

ANTALYA (AA) - Bu yıl 2'ncisi düzenlenen, Rusya'nın milli şairi ve yazarı Mihail Yuryeviç Lermontov'un 200'üncü doğum yıl dönümüne atfedilen Rusça Olimpiyatları'nın ilk turu, Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda gerçekleştirildi. 

Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatların ilk turunu Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Proje ortaklarına teşekkür eden Sorokina, 2. Rusça Olimpiyatları kapsamında çeşitli dil kurumlarından 49 yarışmacının seviyelerine göre üç kategoride sınava tabi tutulduğunu anlattı.

Jüri tarafından değerlendirilecek sınav sonucuna göre kategorilerinde en yüksek puanı alan 3 yarışmacının, aralık ayında İstanbul'da yapılması planlanan ikinci tura katılma hakkı elde edeceğini kaydeden Sorokina, bu kentteki sınavda dereceye gireceklerin ise Moskova seyahati ödülü kazanacağını açıkladı.

Sorokina, 2. Rusça Olimpiyatları'nın ilk turunda dereceye girenlerin daha sonra duyurulacağını kaydetti.  

Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kınsız da etkinlikte yaptığı konuşmada, dilin kültürler arası iletişimin en büyük ögesi olduğunu vurgulayarak, Rusça Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığında görevli Gülbahar Yetkin de Rusya'da doğduğunu, Türkçe'yi sonradan öğrendiğini, Antalya'ya 8 yıl önce yerleştiğini belirtti.

Program sonunda Türkçe ve Rusça şarkılar seslendiren, annesi Rus, babası Türk 11 yaşındaki Alina Gez, duygusal anlar yaşadı. Gez, Türkçe seslendirdiği şarkının ortasında koşarak kendisini izleyen annesinin boynuna sarıldı. Bir süre gözyaşı döken Gez, daha sonra sahneye dönerek şarkısına devam etti. 

Programın sonunda 49 yarışmacı, seviyelerine göre Rusça sınavına girdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber