Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Güncel 30 Eylül 2014 - 14:28 Yorum: 0

"2. Uluslararası Hasankeyf Wushu, Dostluk ve Kardeşlik" turnuvası

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz: "Güneydoğu'da çocukların bu güzel sporu tanıyarak, geleceğin dünya şampiyonları olmaması içten değil"

'2. Uluslararası Hasankeyf Wushu, Dostluk ve Kardeşlik' turnuvası

BATMAN (AA) - Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, "Güneydoğu'da çocukların bu güzel sporu tanıyarak, geleceğin dünya şampiyonları olmaması içten değil" dedi.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde dün başlayan "2. Uluslararası Hasankeyf Wushu, Dostluk ve Kardeşlik" turnuvası sürüyor.

Türkiye'nin yanı sıra Irak, İran ve Azerbaycan'dan 150 sporcunun katıldığı turnuva için kente gelen Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin bu tür organizasyon ve faaliyetler bakımından ihmal edildiğini belirterek, bu nedenle bölgeye büyük önem verdiklerini söyledi.

Akyüz, Batman'ın ardından Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin'de de turnuva düzenleyeceklerini dile getirdi.

Bölgedeki çocuk ve genç nüfusun yoğunluğuna dikkati çeken Akyüz, "Güneydoğu'da çocukların bu güzel sporu tanıyarak, geleceğin dünya şampiyonları olmaması içten değil. İnşallah bu faaliyetimiz bunlara vesile olacaktır" diye konuştu.

Çözüm sürecinin önemine de değinen Akyüz, şunları kaydetti:

"Wushu bireylerin yanı sıra toplumları kaynaştıran bir branş. Bu spor, 7'den 70'e herkese fikren, bedenen, zihnen ve ruhen önemli katkılar sunar. Böylesine önemli bir branş, yeterli desteğin verilmesi halinde bu konulardaki sorunların üstesinden gelinmesini sağlayacaktır."

Öte yandan turnuva için kente gelen çeşitli turnuvalarda dereceleri bulunan Elif, Zeynep ve Necmettin Erbakan Akyüz kardeşler, tarihi mekanlarda gösteri yaptı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber