Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 19 Nisan 2015 - 17:50 Yorum: 0

20 bin kişi Erdoğan kramponu aldı

Kendi kulvarında dünyanın ikinci büyük fuarı olan İstanbul Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı AYMOD, CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirildi.

20 bin kişi Erdoğan kramponu aldı

Kendi kulvarında dünyanın ikinci büyük fuarı olan İstanbul Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı AYMOD, CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirildi. Ayakkabı ve yan sanayi sektörü, ürünlerin AYMOD’da sergiledi. AYMOD’da Türkiye’de ilk kez üretilen faylan (hafif) tabanlı quantum marka spor ayakkabıları yoğun ilgi gördü. 
 
Spor ayakkabıları ve sektörle ile ilgili bilgi veren TASD Başkan Yardımcısı ve Lig firmasının sahibi Berke İçten, “‘Türkiye’de futbol ve spor ayakkabılar üretilmiyor’ söylemlerinin de etkisiyle yüksek teknoloji ile spor ayakkabı üretimine başladık. Ürettiğimiz ilk kramponu Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan’a hediye ettik. Bizi kırmadı, kramponu giydi ve  3 gol attı. Halk arasında Erdoğan ayakkabısı diye adlandırılan kramponlardan 7 ayda 20 bin üzerinde satış gerçekleştirdik” diye konuştu.  Fuarda Erdoğan kramponlarına Libya, Irak, Balkan ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden İçten, sektörle ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu: 
 
100 bin yeni istihdam
 
“İthalata getirilen ek vergilerden sonra sektörün önemli yatırımları oldu. Muya ve Bayrak firmaları ileri teknoloji taban üretimi için fabrika kurdular. Amasya’da 16 bin çift kapasiteli, Şanlıurfa’da 20 bin çift kapasiteli üretim mekanizmalı fabrika kuruldu. Bu fabrikalar bölgedeki 100 bin kişiye istihdam sağlayacak. 2 yıl içerisinde iç piyasadaki tüm ayakkabılar yerli olacak. Dünyaca ünlü markalar bizden ayakkabı almak için talepte bulunuyor. “

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber