Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 28 Mart 2017 - 14:43 Yorum: 0

20 liralık kaçak rakı gözünden etti

İzmir'in Konak ilçesinde, sahte alkolden 4 kişinin ölümüne 4 kişinin de görme kaybı ve iç organlarının yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla, 4'ü...

20 liralık kaçak rakı gözünden etti

İzmir'in Konak ilçesinde, sahte alkolden 4 kişinin ölümüne 4 kişinin de görme kaybı ve iç organlarının yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla, 4'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi. Kaçak rakıdan içen ve gözünde yüzde 94 görme kaybı olan mağdur Muhsin Tahir Soyuöz, "Bir yıldır aynı marketten kaçak rakı alıyordum. En son 20 liraya bir litre pet şişede kaçak rakı aldım. 2 gün boyunca içtim 3'üncü gün koma halinde hastaneye kaldırıldım" dedi.

İzmir'in Hatay ve Anafartalar semtindeki marketlerde, 23 Kasım 2015 yılında iddiaya göre satılan kaçak alkol nedeniyle Şenol Kaba, Birol Bacaklı, Gürkan Tapınç ve Özkan Yaman hayatını kaybetti. Kaçak rakıdan içen Engin Dengiz, Beyazıt Macarlar, Fuat Göksu ve Muhsin Tahir Soyuöz'de ise görme kaybı ve iç organlarında yaralanma oluştu. İddiaya göre, kaçak rakıları marketlerinde satan karı koca olan Habib B. ve Hatice B. ile Orçun Y., Çağdaş M. ve Ertan Ö. tutuklanırken, Fedayi Tufan T. ile market işleten Zehni G., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ölüm saçan rakıları piyasaya sürdüğü iddia edilen terzilik yapan Şaban S., hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Dava aşamasında Hatice B. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yapılan duruşmaya, tutuklu yargılanan Habib B., Orçun Y., Çağdaş M. ve Ertan Ö. ile tutuksuz yargılanan Hatice B. ile içtiği sahte rakıdan dolayı yüzde 94 görme kaybı oluşan mağdur Muhsin Tahir Soyuöz ile tarafların avukatları katıldı.

20 liraya aldığı alkol gözünden etti

İçtiği kaçak rakıdan dolayı gözünde yüzde 94 görme kaybı olan mağdur Muhsin Soyuöz, "Ben son bir yıldır Zihne G.'nin işlettiği marketten kaçak rakı alıyordum. Yine markete gittim ve pet şişe içerisinde 20 liraya bir litre kaçak rakı aldım. 2 gün içtim aldığım kaçak rakıyı 3 gün koma halinde beni hastaneye kaldırdılar. En son aldığım rakıya metil alkol katıldığı için hastalandım, gözlerimde yüzde 94 görme yeteneği kaybı oluştu. Kaçak rakıya kimin metil alkol kattığını bilmiyorum. Bunu yapan kişi hakkında şikayetçiyim" dedi.

"Kendim ucuz olduğu için içiyordum"

Tutuklu olarak yargılanan market işletmecisi sanık Habip B., "Ölenleri tanımam. Ben kimseyi kaçak rakı satmadım. Alkole düşkün olduğumdan ve ucuz olduğu için kaçak üretildiğini bildiğim rakıyı içmek için aldım. Rakının meyveden üzümden yapıldığını biliyordum. Ucuz olduğu için aldığım rakıyı ortaya koydum, arkadaşlarımla birlikte içtim. Rakının içerisine ölüme ve yaralamaya neden olan maddeyi kim koymuşsa mahkeme huzurunda söylesin" diye konuştu.

Sanıklar suçlamaları reddetti

Sanık Çağdaş Metin F., "Ben kimsenin ölümüne neden olmadım. Ben sadece Ertan ile Orçun'u tanıştırdım. Bunun dışında dava konusu eylemlerle bir ilgim yoktur" şeklinde konuştu.

Sanık Ertan Ö., "Ben kimseye kaçak rakı satmadım. Ucuz olduğu için ben de kaçak üretildiğini bildiğim rakıyı alıp içtim. Ben de ölebilirdim, mağdur olabilirdim" ifadelerinde bulundu.

Sanık Orçun Y. ise "Ertan, Güneş Market'e 45 litre alkol verdiğini ve ne zaman istenirse yine verebileceğini söyledi. Evimde yapılan aramada ele geçen ve metil alkol olduğu söyleyen sıvı aslında tinerdir. Ben bunu hep dile getirdim, ispatlamaya çalıştım ama bir türlü ispatlayamadım. Bilirkişi raporlarını kabul etmiyorum" dedi.

Mayıs ayına ertelendi

Tutuklu sanıklar ve sanık avukatları tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına, Şaban S., hakkındaki yakalama kararının beklenmesine ve eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı mayıs ayına erteledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber