Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:53 Yorum: 0

2010 yılından bu yana 350 girişimci KOSGEB desteği ile işletme açtı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada,...

2010 yılından bu yana 350 girişimci KOSGEB desteği ile işletme açtı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte 2010 yılından bu yana kurumdan "Girişimci Desteği" alan 350 girişimcinin kendi işletmesini kurduğu belirtildi.

KOSGEB İl Müdürlüğünden "Avrupa KOBİ Haftası" ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada KOSGEB Müdürü Mustafa Çanakçı tarafından, kentteki çeşitli kurum ve kuruluşların ziyaret edildiği ve bu ziyaretlerde kurumun çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldığı aktarıldı. Yapılan bilgilendirmelerde ise şu ifadelere yer verildiği aktarıldı:

"2000-2015 yılları arasında 5 bin 304 kişiye, girişimcilik eğitimleri sonucunda sertifika verildi. İlimizde, 2016 yılında yapılan etkin işbirlikleri çerçevesinde ekim ayı sonuna kadar 2 bin 500 kişiye girişimcilik sertifikası verilirken, bu sayı ile Türkiye genelinde yapılan sıralamada Afyonkarahisar 11. sırada yer almıştır. İlimizde, 2010 yılından bugüne kadar KOSGEB "Yeni Girişimci Desteği" alarak 350 girişimci kendi işletmesini kurarken, 2016 yılı ekim ayı sonuna kadar ise KOSGEB'den Yeni Girişimci Desteği alarak, 144 girişimci kendi işletmesini kurmuştur."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber