Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Ağustos 2014 - 18:48 Yorum: 0

2014 kuru üzüm rekolte tahmini 328 bin ton

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Özkasap, 2014 yılı kuru üzüm rekolte tahminini 328 bin ton olarak açıkladı

2014 kuru üzüm rekolte tahmini 328 bin ton

MANİSA (AA) - Manisa Ticaret Borsası (MTO) Başkanı Sadık Özkasap, yaptıkları incelemeler sonrasında 2014 yılı kuru üzüm rekolte tahminini 328 bin ton olarak açıkladı.

Özkasap, gazetecilere yaptığı açıklamada Manisa, Alaşehir ve İzmir Ticaret Odaları, Ege İhracatçı Birlikleri ile Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlükleri tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmayla, İzmir Menemen’den Denizli’ye kadar olan bağlarda inceleme yapıldığını bildirdi.

Çalışmanın 16 günde tamamlandığını, tüm ilçelerdeki bağların incelenip rekolte tahminleri ve görülen hastalık çeşitlerinin ortaya konulduğunu belirten Özkasap, rekoltenin de 328 bin ton olarak tahmin edildiğini söyledi.

2013 yılında tahmini rekoltenin 242 bin ton olarak belirlendiğini ancak yaşanan doğal afetler sonucu 210 bin tona yakın üzümün elde edildiğini hatırlatan Özkasap, hastalıkların ve doğal afetlerin yine rekolteyi düşürebileceğini vurguladı.

Özkasap, geçen yıl kuru üzüm fiyatlarında yaşanan düşüşün üretici, tüccar ve ihracatçıyı kötü etkilediğini, bu sezonun daha iyi olacağını tahmin ettiklerini bildirerek, yüzde 30 civarı ürün artışının üreticilerin önceki zararını kapatacağını söyledi. 

Özkasap, geçen yıldan kalan 20 bin ton kuru üzüm stokunun bu yıla devredeceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber