Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Ağustos 2014 - 13:28 Yorum: 0

"2014 Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı Bölgesel Çalıştayı"

Kars Valisi Özdemir: "Daha önce aile çiftçiliğini nasıl yapıyorduk bunu çok iyi bilmemiz gerekiyor. Günümüzde durumumuz nedir, bunları çok iyi değerlendirmemiz lazım. Dünyada aile çiftçiliği nasıl yapılıyor, bunu çok iyi değerlendirmemez gerekiyor ki gele

'2014 Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı Bölgesel Çalıştayı'

KARS (AA) - 2014 Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı Bölgesel Çalıştayı, aralarında Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Erzincan ve Artvin'in bulunduğu illerin katılımıyla başladı.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Nihat Bayşu Konukevi'nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Kars Valisi Günay Özdemir, bölgenin tarım ve hayvancılık alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, tarihe bakıldığı zaman Türkiye'de aile çiftçiliğinin genel olarak yapıldığını söyledi.

Özdemir, modernleşme ve sanayileşme ile beraber ülkede de aile çiftçiliğinin terk edilmeye başlandığına vurgu yaparak, "Daha önce aile çiftçiliğini nasıl yapıyorduk bunu çok iyi bilmemiz gerekiyor. Günümüzde durumumuz nedir, bunları çok iyi değerlendirmemiz lazım. Dünyada aile çiftçiliği nasıl yapılıyor, bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor ki gelecekte biz bu konudaki projelerimizi sağlıklı şekilde üretebilelim" dedi.

Bölgede aile çiftçiliğinin önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Mera hayvancılığı ve bu konuda yapılacak olan hayvancılık normalde bütün aile bireylerinin bu faaliyete katılmasını zorunlu kılan bir faaliyet. Onun için bölgemizdeki hayvancılığı ve çiftçiliği değerlendirirken kesinlikle bu gerçekleri de göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Meracılık çok büyük bir avantaj ama biz bunu günümüzde meracılığı nasıl ıslah edebiliriz, bunu nasıl değerlendirebiliriz, dünyadaki bu meracılık konusundaki uygulamalar nasıl, bunları çok iyi değerlendirebilirsek, tartışabilirsek, bölgemizdeki problemlerin çözümünde de bize ışık tutacağına inanıyorum."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün de Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) önerisi üzerine 2014 yılı, BM 66. Genel Kurulu'nda resmi olarak onaylanarak, Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı olarak ilan edildiğini anımsattı.

Yılın temel amacının açlık ve yoksullukla mücadele ve doğal kaynakların korunması açısından aile çiftçiliğinin öneminin vurgulanması olduğunu dile getiren Düzgün, "Dünyanın dikkatini çiftçi ailelerine ve küçük ölçekli çiftçiliğe çekmek, açlığın ve yoksulluğun ortadan kaldırılması konusunda girişimlerin küçük ölçekten başlaması gerekliliği ile gıda güvenliği ve beslenmenin sağlanması, geçim kaynaklarının iyileştirilmesi, doğal kaynak ve çevre yönetimi açısından etkinliğin sağlanması hedeflenmektedir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber