Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 05 Mart 2015 - 18:28 Yorum: 0

2014 vergi ödemeleri beyannamesi

SİİRT (AA) - Siirt Vergi Dairesi Müdürü Sait Oruloğlu, 2014 döneminde elde edilen beyana tabi kazanç ve iratların yıllık gelir vergisi beyannamesinin 25 Mart 2015 akşamına kadar yapılması...

2014 vergi ödemeleri beyannamesi

SİİRT (AA) - Siirt Vergi Dairesi Müdürü Sait Oruloğlu, 2014 döneminde elde edilen beyana tabi kazanç ve iratların yıllık gelir vergisi beyannamesinin 25 Mart 2015 akşamına kadar yapılması gerektiğini konusunda uyardı.

Oruloğlu, vatandaşların, vergi yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesini belirterek, "Türkiye genelinde ve ilimizde 01 Ocak-31 Aralık 2014 döneminde elde edilen beyana tabi kazanç ve iratların yıllık gelir vergisinin beyannamesinin 25 Mart 2015 akşamına yapılmalıdır" dedi.

Yapılan beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisinin 2015'te iki eşit taksitte ödeneceğini belirten Oruloğlu, birinci taksit için 31 Mart, ikinci taksit için ise son günün 31 Temmuz 2015 olduğunu ifade etti.

Orulluoğlu, kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile yaşı, engelli durumu veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olanların bağlı oldukları vergi dairesine veya Türkiye genelinde iletişim merkezi olan VİMER 444 0 189 arayarak randevu almaları halinde, evlerine gidilerek beyannamelerinin doldurulacağını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kira geliri elde eden vatandaşlar, vergi dairesine uğramadan kira gelirine ilişkin beyannamelerini GİB (gib.gov.tr) internet sitesinden yer alan önceden hazırlanmış kira beyanname sitesini kullanarak verilebilecek. Aynı şekilde isteyen vatandaşlarımız vergi dairemiz hizmet binasında da hizmet alabileceklerdir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber