Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

"2015 Ekonomik Beklentileri ve Sermaye Piyasalarına Etkileri" toplantısı

İş Yatırım, LİYAKAT Derneği ve TÜGİAD Ege Şubesi'nin, İzmir'de ortaklaşa düzenlediği toplantıda küresel ekonomideki gelişmeler masaya yatırıldı

'2015 Ekonomik Beklentileri ve Sermaye Piyasalarına Etkileri' toplantısı

İZMİR (AA) - İş Yatırım, LİYAKAT Derneği ve TÜGİAD Ege Şubesi'nin, İzmir'de ortaklaşa düzenlediği toplantıda, sermaye piyasasındaki ve küresel ekonomideki gelişmeler masaya yatırıldı. 

Swissotel Büyük Efes'te gerçekleştirilen toplantıda bu yıl küresel piyasalardaki durumla ilgili bir sunum yapan İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan, 2015 yılının yatırımcılar için farklı bir yıl olduğunu ve yatırımcıların dikkat etmesi gereken bir sürece girildiğini savundu. 

Küresel ekonominin lokomotifi ABD, AB, Çin ve Japonya'nın 2015 yılında aynı anda benzer sorunlar yaşadığını ve gevşek para politikaları uyguladığını ifade eden Manukyan, "Fed'in aşırı gevşek para politikasında çıkışı ile oluşacak volatilite, Çin'in daha da yavaşlaması ile oluşacak talep düşüşü ve Avro bölgesinde alınan önlemlerin sonucunda yaşanacak sermaye çıkışı, tüm fiyatlamaları etkileyecek gelişmeler olacaktır" diye konuştu.

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen de Türkiye'nin 2014 sonundaki petrol fiyatlarındaki gerilemeden kazandığı faydayı, dolar kurundaki artışla kaybettiğini savundu. 

Gürleyen, 2015 yılı içi karamsar bir tablonun yatırımcıları beklediğini belirterek, "Ancak sevindirici tek gelişme son 1-2 ayda Avrupa Birliği'nde görülen canlanma belirtileri. AB, Türkiye'nin en büyük dış ticaret ortağı, ihracatımızın yarısından fazlasını buraya yapıyoruz. AB canlanırsa dış ticaretimiz canlanır. Dış ticaretimizin yoğun olduğu Suriye, Irak ve Rusya'da bir canlanma beklemiyoruz" ifadesini kullandı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber