Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 23 Kasım 2014 - 18:01 Yorum: 0

2015 seçimlerini başarılı bir şekilde geçirmeliyiz

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, "2015 seçimlerini başarıyla layık olduğumuz şekilde geçmemiz gerekiyor" dedi.

2015 seçimlerini başarılı bir şekilde geçirmeliyiz

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, '2015 seçimlerini başarıyla layık olduğumuz şekilde geçmemiz gerekiyor' dedi. 

Bozkır, AK Parti Esenler 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, siyasete gözlerini İstanbul'da açtığını belirterek, siyasetin merdivenlerinde ilk adımlarını atmalarını veren Esenler'e teşekkür etti. 

Esenler'i diğerlerinden ayrıcalıklı kılan çok sayıda özelliğin olduğunu dile getiren Bozkır, 'Burada kardeşlik var, arkadaşlık var, vefa var, coşku var, çalışmak var, var, var, var. Böyle bir ilçede, böyle bir belediye başkanı, ilçe başkanı olması da normal' diye konuştu. 

Bozkır, AK Parti şekilde bugüne kadar alın teriyle çalışarak, Türkiye'yi hep ileriye doğru taşıdıklarını anlatım ederek, şunları kaydetti: 

'Ama aşırı daha çok çalışmamız, birlik ve birliktelik içinde birbirimize destek olarak, birbirimizin önünü kesmeyerek, yola devam etmemiz lazım. Türkiye'nin önüne her süre bu fırsat çıkmaz. Çok kocaman bir fırsat çıktı. Tabii bugünlere gelmemizde AK Parti'nin, Cumhurbaşkanımızın, tüm emeği geçenlerin ve sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu da şükranla anıyoruz ve onlar için çalışmalarımız her süre için devam edecek.'

Türkiye'nin 2023 hedefi

Bozkır, Türkiye'nin önünde '2023 hedefi' dendiği zaman çok mühim fırsatlar bulunduğunu dile getirdi.

'Nedir bunlar? Bunlardan en önemlisinin 10 yılda üçe katladığımız Türkiye'yi ikiye katlayacağız' diyen Bozkır, 'İki trilyon dolarlık Türkiye'den bahsediyoruz. Dünyada en kocaman 10 memleket arasına girmiş bir Türkiye'den bahsediyoruz. Dünyayla ilgili kararlar alınırken bundan sonra Türkiye'siz bir karar verilememesinden bahsediyoruz. Bugünlere inşallah geleceğiz. 2015 seçimlerini başarıyla layık olduğumuz şekilde geçmemiz gerekiyor. Esenler'e güvenimiz ebedi fakat evvela Esenler'de aldığımız yüzde 64 oyu az buluyorum. Burada hep yanında bir söz verelim. Esenler'de yüzde 70 oya hep ortak ulaşacak mıyız?' ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin AK Parti'ye gereksinimi var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de AK Parti'nin farklılığının derhal her kongrede görüldüğünü aktararak, 'Ama Esenler bir farklı. Bizim başarımızın arkasında, hiç şüpheniz olmasın, tertip yatıyor. Özellikle seçilmişle teşkilatımızın uyumu, orada başarıyı getiriyor' diye konuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na başsağlığı isteyen Erdem, şunları kaydetti:

'Ana muhalefet partisi umumi başkanının kayınvalidesi vefat etmiş. Allah rahmet etsin, başsağlığı diliyorum. Biliyorsunuz onlar bu tablolara hasretler. 'Efendim bizim içimizde sıkıntılara neden oluyorlar' diyorlar. Sıkıntının sebebi, kendileri. Başarısızlığın suçunu, şuna, buna yüklemek yok. Biz gerçekten Örgüt şekilde aşırı misal çalışmalar yapıyoruz. Bu bakımdan herkesi kutlama ediyorum. 12 sene iktidarı geride bıraktık, girdiğimiz her seçimde oyumuzu bugüne kadar artırdık, artırmaya devam edeceğiz. Çünkü Türkiye'nin buna gereksinimi var. Türkiye'nin AK Parti'ye gereksinimi var.'

Erdem, 2002'de politika kurumunun bittiğini ve halkın siyasetçiden umudunu kestiğini anlatım ederek, 'Hangi partiden olursan ol, siyasetçiye kamu reaksiyon veriyordu. İşte o gün iktidarda bulunan partiler, milletin verdiği yetkiyi kullanamayarak erken seçime gittiler. Millet de o partileri sandığa gömdü ve onları bir daha Meclis'e taşımadı, o partiler tarih oldu. Niçin tarih oldu? Bu ulus kocaman bir millet, hizmet edeni görüyor. Allah'a şükürler olsun, ne bize ümit bağlayanları ne de teşkilatımızı mahçup etmedik. Az evvela bakanlarımızı dinledik, gerçekten güzel hizmetler yapıyorlar. Bize kalan da teşkilatımıza bunları anlatmak' değerlendirmesinde bulundu. 

Ekrem Erdem, 2015 yılında aşırı mühim bir seçim yapılacağına değinerek, 'Tabii her seçimin önemine vurgu yapılır. 2002'yi mühim gördük, ardından 2007 geldi. 2007'yi mühim gördük, 2011 geldi. İşte belediye seçiminde harika bir sonuç aldık. Bu seçim en az bundan önceki seçimler kadar önemli. Çünkü yeni Türkiye'yi inşa edecek kadrolar, bu seçimde seçilecek. İnanıyorum ki yeni çağda yeni anayasayı çıkaracağız ve Türkiye'yi mühim sıkıntılardan kurtaracağız' diye konuştu.

Anayasayı yeni çağda değişim işlemi mecburiyetinde olduklarını söyleyen Erdem, 'Aslında yeni anayasayı, sözde, herkes istiyor fakat başka muhalefet partilerinin burada samimiyetsizliğini gördük. İşte şimdi bizim millete bunu en aşırı şekilde anlatmamız lazım. Bu seçimi mühim oluşturan yeni anayasadır, ulusal birlik ve kardeşliğimizin pekişmesi için yeni bir anayasaya ihtiyacımız var' dedi. 

Kongreye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da katıldı.

Muhabir: Muharrem Aksakkallı

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber