Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 10 Ocak 2016 - 15:09 Yorum: 0

2016’da sanal gerçeklik fırtınası esecek

Oculus Rift 2016’da sanal gerçeklik fırtınası estirecek

2016’da sanal gerçeklik fırtınası esecek

Oculus Rift sanal gözlüğünün satışa çıkacağı zaman henüz açıklanmasa da, 6 Ocak Çarşamba günü saat 11:00 itibariyle ön siparişler başladı.  Haber Oculus kurucu ortağı Palmer Luckey tarafından sabah duyuruldu ve Luckey, Reddit üzerinden insanların sorularını cevapladı.  Oculus’un ön sipariş fiyatının 599 dolar olduğu açıklandı.

oculus riftOculus Rift

Oculus Rift sanal gözlüğünü çıkaracağını ilk olarak 2015 ortalarında duyursa da, 2016’nın ilk çeyreğinde satışların başlayacağı konuşuluyor. Luckey ön siparişlerin birkaç hafta içerisinde başlayacağını açıklayıp şunları ekledi:’ Oculus Rift’ten sonra çıkacak Oculus Touch el cihazının 2016 yılının ilk yarısında çıkmasını ön görüyorduk; ancak ergonomisini geliştirmek ve kesin takibi sağlamak için ertelemek zorunda kaldık. ’ Oculus Rift sanal gerçeklik gözlüğü, Xbox One kumandasıyla kontrol edilecek. Oculus Rift sonrasında piyasaya çıkacak olan Oculus Touch sayesinde ise elin varlığı hissedebilecek olup Rift’i kullanırken elinize bir şey aldığınızı hissedebileceksiniz.

oculus touchOculus Touch

Şimdilik, Oculus standart müşteriler için erişilmez görünüyor. Başlığa uygun bilgisayarın 1000 dolar civarı bir ücreti olması Oculus’u lüks kategorisine sokmaya yetiyor.

Luckey konuşmasının devamında ise şunları söylüyor: ‘En fazla 2 yıl içerisinde VR oyun severlerin ve tutkunların vazgeçilmezi olacak ve bunun sonucunda son teknoloji makineler üretilecek’ HTC Vive Nisan ayında sanal gözlüğünü piyasaya süreceğini açıkladı. Aynı talebi karşılamak için Sony, PlayStation VR’ın standart Playstation 4 konsollarıyla oynanabileceğini açıkladı. Henüz Vive ve PlayStation VR’ın fiyatı açıklanmasada, bu üç sanal gerçeklik gözlük fiyatının da yüzlerce dolar olacağı tahmin ediliyor.

Rift’in piyasaya çıkışı yıllarca sürecek olmasına rağmen sanal gerçeklikte çığır açması bekleniyor. Başarılı bir Kickstarter kampanyasından sonra, ilk Oculus geliştirme kiti 2013 Mart ayında piyasaya çıktı. Bir yıl sonra Facebook tarafından 2 milyar dolara satın alınan şirket, Sony ve HTC’nin son teknoloji sanal gerçeklik ürünleriyle büyük bir rekabet içerisine girdi. Öte yandan Samsung ile Oculus ortaklığında Samsung Galaxy Note 4 ile birlikte çalışan Gear VR  sanal gerçeklik gözlüğü 99 dolar fiyatla 2015 sonlarında piyasaya çıktı. Rift’in Gear VR’den saniyedeki görüntü tazeleme oranı olarak daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Sanal gerçeklik gözlüğünün yanında esas soru oyunların, videoların ve diğer deneyimlerin nasıl inşa edileceği yönünde. Oculus, Rift için ön sipariş verenlere beklenen oyun EVE:Valkyrie’ı yollayacağını duyurdu. Ayrıca Rift’î aldığınız zaman içerisinde Lucky’s Tale oyunu da bulunacak. Oculus 2016 sonuna kadar 100’den fazla sanal gerçeklik oyununu piyasaya çıkaracağını duyurdu. Ayrıca Oculus ve Microsoft ortaklığıyla Rift kullanıcıları Xbox One sayesinde sanal gerçeklik olmayan oyunları da stream olarak oynayabilecek.

Henüz Rift’in piyasaya çıkış tarihiyle ilgili yetkililerden net bir tarih gelmese de çok yakın bir zamanda bir şeylerin değişmesi bekleniyor.

Kaynak: theverge.com

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber