Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 06 Ekim 2016 - 22:23 Yorum: 0

2017-2019 Dönemi Bütçe Çağrısı Resmi Gazete’de yayımlandı

2017-2019 döneminde ekonomi politikasının temel amacı, makroekonomik istikrarın korunduğu, cari açığın ve enflasyonun aşamalı olarak düşürüldüğü,...

2017-2019 Dönemi Bütçe Çağrısı Resmi Gazete’de yayımlandı

2017-2019 döneminde ekonomi politikasının temel amacı, makroekonomik istikrarın korunduğu, cari açığın ve enflasyonun aşamalı olarak düşürüldüğü, istihdamın artırıldığı bir ortamda yapısal reformlar ve yatırım ortamının iyileştirilmesi yoluyla büyümeyi desteklemek ve daha kapsayıcı hale getirmek olarak belirlendi.

Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı 2017-2019 Dönemi Bütçe Çağrısı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın imzası ile yayımlanan çağrıda, "Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı hazırlık çalışmalarını yönlendirmek üzere Orta Vadeli Program (2017-2019) Bakanlar Kurulu tarafından, Orta Vadeli Program esas alınarak hazırlanan Orta Vadeli Mali Plan (2017-2019) ise Yüksek Planlama Kurulu tarafından kabul edilmiştir. 2017-2019 döneminde ekonomi politikasının temel amacı, makroekonomik istikrarın korunduğu, cari açığın ve enflasyonun aşamalı olarak düşürüldüğü, istihdamın artırıldığı bir ortamda yapısal reformlar ve yatırım ortamının iyileştirilmesi yoluyla büyümeyi desteklemek ve daha kapsayıcı hale getirmek olarak belirlenmiştir. Aynı dönemde maliye politikasının temel önceliklerini ise ekonomik istikrarın korunması, büyüme potansiyelinin yukarı çekilmesi, cari açığın kontrol altında tutulması, yurt içi tasarrufların ve yatırımların teşvikine katkı verilmesi, kamu kesimi borçlanma gereği ile faiz dışı harcamaların tedrici olarak azaltılması ve kamu gelirlerinin sağlıklı ve sürekli kaynaklardan elde edilmesi oluşturmaktadır" denildi.

Kamu kaynaklarının kullanımında Orta Vadeli Program ve Orta Vadeli Mali Plan'da belirlenen politika ve öncelikler doğrultusunda hareket edileceği belirtilen çağrıda, "Kamu idarelerinin kendilerine tahsis edilen ödenekleri aşmadan etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanması teşvik edilecektir. Mevcut harcama programları gözden geçirilerek önceliğini yitirmiş faaliyet ve projeler sonlandırılacaktır. Kamu idarelerinin faaliyetlerinin iç kontrol ve iç denetim standartlarına uyum düzeyinin artırılması sağlanacak, kamu idarelerinin mali yönetim ve kontrol alanındaki hizmetlerinin etkinliğini artırmaya yönelik olarak insan kaynakları alt yapısını güçlendirmek amacıyla faaliyetler yürütülecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının stratejik planlarının Kalkınma Planı'nda yer alan politikalarla uyumu gözetilecek ve kurum bütçelerinin harcama politika ve öncelikleriyle bağlantısını artırmak, bütçeleme süreçlerinde kullanılan kamu kaynağıyla elde edilen çıktı ve sonuçların daha etkin bir şekilde ilişkilendirilmesi ve çok yıllı bütçeleme anlayışının kamu idareleri tarafından daha fazla benimsenmesini sağlamak amacıyla kamu hizmetlerini program yaklaşımıyla ele alan bütçe yapısına kademeli olarak geçilecektir" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, Orta Vadeli Program ve Orta Vadeli Mali Plan, Bütçe Çağrısı ve eki Bütçe Hazırlama Rehberi ile Yatırım Genelgesi ve eki Yatırım Programı Hazırlama Rehberi'nde yer alan makro politikalar, hedef ve gösterge niteliğindeki temel ekonomik büyüklükler, ödenek teklif tavanları, genel ilkeler ve standartlar ile çok yıllı bütçeleme anlayışını esas alarak 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin bütçe tekliflerini sunacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber