Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 10:03 Yorum: 0

2017 turizm sezonunda Ukrayna ve Rusya pazarında artış bekleniyor

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, "Bu sene Ukrayna parlayan bir yıldız. Geçen yıla göre bu pazarda yüzde 100'ün üzerinde bir artış...

2017 turizm sezonunda Ukrayna ve Rusya pazarında artış bekleniyor

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, "Bu sene Ukrayna parlayan bir yıldız. Geçen yıla göre bu pazarda yüzde 100'ün üzerinde bir artış söz konusu, Rusya pazarında ise sezon sonu olmasına rağmen uçakların dolu gelmesi sevindirici." dedi.

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, 2016 turizm sezonuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Ukrayna'nın bu sene yükselen bir pazar olduğuna işaret ederek, "Ukrayna pazarında sektör oyuncuları ile birlikte yaptığımız çalışmalarla önemli bir noktaya geldik. Bu sene Ukrayna parlayan bir yıldız. Geçen yıla göre bu pazarda yüzde 100'ün üzerinde bir artış söz konusu. Rusya pazarında ise sezon sonu olmasına rağmen uçaklar dolu geliyor. Bu sevindirici bir gelişme. 2017 yılında Ukrayna ve Rusya pazarında ciddi artış bekliyoruz. Ancak bilindiği üzere bölgemiz ana Pazar'ı İngiltere ve toplam gelen yolcuların %60'ı İngiltere'den geliyor. Ana pazarımız İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleriyle ilgili sıkıntı devam ediyor. Dolayısıyla Ukrayna ve Rusya'da meydana gelen olumlu gelişmeler ana Pazar İngiltere ve Avrupa'nın diğer ülkelerindeki azalmaları karşılamaya yetmeyecektir. Bu nedenle özellikle İngiltere'de bakanlıktanda destek almak suretiyle farklı marketing yöntemleri uygulamak ve sokak acentelerine kadar inerek B2C bazında tüketicilere dokunmak gerekecektir. " dedi.

Türkiye havayolu güvenliği açısından dünyanın en güvenli ülkeleri arasında yer aldığını ifade eden Güvenç, "Türkiye'deki havalimanlarındaki güvenlik tedbirlerinin de en üst düzeyde. İngiltere'den bir güvenlik şirketinin Haziran ayında yapmış olduğu incelemede Dalaman havalimanı tam not aldı. Avrupa ve Rusya'da iyi ilişkiler kurduğumuz havalimanlarının resmi internet sitelerinde Türkiye'nin tanıtım filmleri paylaşılıyor." diye kaydetti.

Bölge Tanıtımları

Genel Müdür Hamdi Güvenç, bölge tanıtımları için yaz boyunca çok sayıda info tur düzenlendiğini anımsatarak, şunları söyledi; "Bu turlar bir destinasyonun tanıtımı için çok önemli. Bizzat satış elemanı bölgeyi yakından tanıyor. Bu nedenle bu turlarda bölgemizi çok iyi anlatmalıyız. Bölgemizi bizzat görmeleri ve tanımaları halinde satış elemanı dönüşte satış esnasında bölgemizi ön plana çıkartır. Yaz boyunca farklı ülkelerden gelen basın mensupları ve acenta temsilcileri için düzenlenen info turlarla bölgemiz etkin şekilde tanıtılmış oldu ancak süreklilik halinde kalıcı etkileri sağlanır. Bu süreçte katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber