Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Mart 2017 - 11:33 Yorum: 0

2017 Yurtdışı Genç Liderler Programı başvuruları başladı

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen Yurtdışı Genç Liderler Programı'nın 2017 başvuruları...

2017 Yurtdışı Genç Liderler Programı başvuruları başladı

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen Yurtdışı Genç Liderler Programı'nın 2017 başvuruları başladı. Dünyanın çeşitli bölgelerinden 40 gencin kabul edileceği programa başvurular 30 Nisan 2017 tarihinde son buluyor.

YTB tarafından 2013 yılından beri düzenlenen, yaşadıkları ülkelerde etkin görevler üslenecek ve rol model olacak bireylerin yetişmesini hedefleyen Yurtdışı Genç Liderler Programı'nın 2017 başvuruları başladı. Genç Liderler Programı, farklı ülkelerde eğitim ve sosyal hayatta başarı gösteren gençlerin seçilerek bir program dâhilinde eğitim almalarını öngörüyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinden 40 gencin kabul edileceği programa başvuralar ise 30 Nisan 2017 tarihinde son buluyor. Programa Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Avustralya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, Kanada, Norveç, İtalya, İspanya, Portekiz ve Yeni Zelenda'dan lisans veya yüksek lisans öğrencisi ya da mezunları başvurabilecek.

Kültür gezileri ve atölye çalışmaları da yer alacak

Program, 2017 yılı Temmuz ayı içerisinde iki hafta süresince Ankara ve İstanbul merkezli olmak üzere iki farklı ilde gerçekleşecek. Program süresince katılımcı gençler, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitici faaliyetlerde yer alacak. Program dâhilinde ayrıca gençler, tarihi ve kültürel miraslarını düzenlenecek gezilerle yerinde keşfetme imkânı bulacak. Türk el sanatları, Türk sineması, TRT konserleri gibi atölye ve sosyal faaliyetler de programda yer alacak. Gençlerin talep etmeleri halinde Türkiye'de staj yapmaları da sağlanabilecek.

Genç Liderler Programı'na başvurular www.ytb.gov.tr/gencliderler sitesi üzerinden alınacak. Adaylar, başvurular ve program hakkında detaylı bilgilere yine aynı adresten ulaşabilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber