Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu01:54 Jose Mendilibar: "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık"01:50 İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”01:01 Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Siyaset 24 Kasım 2017 - 18:58 Yorum: 0

2018 Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerle ilgili, "Hem geçiş düzenlemesi yapıp hem de mevcut düzenlemeyi devam ettirmek gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

2018 Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerle ilgili, "Hem geçiş düzenlemesi yapıp hem de mevcut düzenlemeyi devam ettirmek gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, 2018 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanunu ile Sayıştay Raporları görüşmelerine katıldı ve milletvekillerinin sorularını cevapladı. Ağbal taşeron işçilerle ilgili soru üzerine, "Çalışma Bakanlığımız çalışma yürütüyor. Bu konuda farklı alternatifler, farklı modeller üzerinde çalışmanın belli bir noktaya geldiğini görüyoruz. Nihai değerlendirmeyi hükümet olarak yapacağız. Gerçekten gece gündüz bu çalışmayı neticelendirirsek Meclis'e getirme konusunda bir gayret var. İnşallah ifade dilen şekilde tasarı hızlı bir şekilde Meclis'e gelecek. Bu düzenlemenin amacı kamuda çalışan, personel alım modeline son vermek ve kamuda doğrudan doğruya istihdam etmek suretiyle kamu hizmetlerini sağlamak. Burada hem geçiş düzenlemesi yapıp hem de mevcut düzenlemeyi devam ettirmek gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili olarak ise Bakan Ağbal, "Katma Değer Vergisi sitemi içinde sonraki döneme devreden KDV'nin kaldırılması, esas reform bu. Şu anda bütün gayretimiz, bütün çalışmamız bunu yapmak. Böyle bir sistemde iade gündeme geldiğinde biz onu bir mekanizma içinde iade ediyoruz. Ben inanıyorum ki, bugün şu anda sonraki döneme KDV olarak gözüken bir kısım alacak, alacak olmaktan çıkacak. Hiç bir işletmenin sonraki döneme devreden KDV'si olmaz. Satmış olduğumuz halde ürün hala stokta duruyorsa, o zaman ne oluyor, sonraki döneme devreden KDV oluyor. KDV hasılası meselesine dikkat edeceğiz. KDV Kanunu reel sektörün üzerinde finansman yükü oluşturan kanun olmaktan çıkartacağız. Yıllık düzeyde 11 milyar liralık iade söz konusu" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber