Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 18 Aralık 2017 - 22:03 Yorum: 0

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeleri

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimin olmazsa olmazı öğretmendir. Bu binalar olmasa da öğretmen varsa eğitim yapılır. Öğretmene yapılan yatırım...

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeleri

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimin olmazsa olmazı öğretmendir. Bu binalar olmasa da öğretmen varsa eğitim yapılır. Öğretmene yapılan yatırım eğitime yapılmış gerçek bir yatırımdır" dedi.

TBMM Genel Kurulunda 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri devam ediyor. Genel Kurulda konuşan Bakan Yılmaz, Milli Eğitime ayrılan payın 1980'li yıllarda yüzde 1.2, 1990'lı yıllarda 2.2, 2002'de 2.8 iken bugün 5.8'in üzerinde pay ayırdıklarını söyleyerek, "Kalkınma Bakanlığının internet sitesine girilirse çok net şekilde görülebilir. 5.8'in 5.1'i kamudan, 0,7'si de özel sektörden ancak Kalkınma Bakanlığının o hesabında dahi şu kalemler dâhil değildir; Maliye Bakanlığı tarafından okul yapımı için tahsis edilen arsa bedelleri. Eğer Maliye Bakanlığı bu arsaları bize vermese de satsa, bir başka yere verse kaynak olur muydu? Olurdu. Onu bir başka yere, kaynağa değil de eğitime verirse eğitime destek olur mu? Olur" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, 65 bin üzerinde okulda 17 milyondan fazla öğrenciye öğretim verdiklerini söyleyerek, eğitimle ilgili alınan kararların 80 milyonu ilgilendirdiğini ifade etti. Yılmaz, "Biz her alanda bizden öncekilerin kat kat fazlasını getirdik. Avrupa'nın önündeyiz. Okul öncesi eğitimde Avrupa'nın gerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Yılmaz, 904 bin öğretmene bütçenin çoğunun gittiğini söyleyerek, "Eğitim alanına yapılan harcamaların tamamı beşeri sermaye gücünü arttırarak, faydası süreklilik arz ettiğinden yatırım harcaması olarak kabul edilmektedir. Bina yapın, eğitim olmaz. İnternet getirin, eğitim olmaz. Akıllı tahtalarla donatın, eğitim olmaz. Eğitimin olmazsa olmazı öğretmendir. Bu binalar olmasa da öğretmen varsa eğitim yapılır. Öğretmene yapılan yatırım eğitime yapılmış gerçek bir yatırımdır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber