Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

"2050 Yılında Kayseri" konferansı

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından "2050 Yılında Kayseri" konulu arama konferansı düzenlendi.Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı...

'2050 Yılında Kayseri' konferansı

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından "2050 Yılında Kayseri" konulu arama konferansı düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir otelin toplantı salonunda düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, 2050 yılında Kayseri’nin doğru yerde konumlandırılması için, en başta düşünülmesi gereken konunun nüfus olduğunu söyledi.

Her şirket ve kurumun, kendi geleceğine yön verebilmek ve doğru büyüme planları yapabilmek için  için bu tür çalışmaları yapmak zorunda olduğuna vurgu yapan Çelik, şöyle devam etti:

"Biz de AGÜ ile birlikte Kayseri'nin ulaşacağı noktayı tespit etmek ve bu hedefe göre doğru politikalar geliştirmek amacıyla bu konferansı planladık. AGÜ ülkemizin hızla büyüyen ve gelişen bir üniversitesi. Rektörümüz, bilginin kıymetini bilen ve ortak akıla önem veren bir akademisyen. AGÜ'nün ortak akıl toplantılarının verdiği katkıyla elde ettiği bir başarısı var. Biz de benzer çalışmaları şehrimiz için yapalım, şehrimizi geleceğe hazırlarken doğru bir vizyon ortaya koyalım istiyorduk. Onun için böyle bir konferansı düzenledik."  

Çelik, gelecekte kendilerini yaşlı bir nüfusun beklediğini, şehirlerde bu yönde çalışmalar yapılması gerektiğine dikkati çekerek, "Bunun için neler yapacağımızı tartışmalıyız. Şehrimiz bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta göç alan bir yer. Son günlerde Suriye’den epeyce göç geldi. Dolayısıyla göç politikalarında da 50 yıl içerisinde neler yapmalıyız? Nüfusu kent merkezinde mi yoğunlaştırmalıyız yoksa insanları doğdukları yerde mi doyurmalıyız? Tüm bunları planlamalıyız" diye konuştu.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da eğitim ve araştırmasını toplum yararına dönüştüren bir üniversite olacaklarını, bu nedenle Kayseri’nin gelecekte hayal edilen tasarımında AGÜ'nün rol ve sorumluluklarının olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber