Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

21 Mart Down Sendromlular Günü

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

21 Mart Down Sendromlular Günü

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de son yıllarda özellikle down sendromlu çocukların gerek eğitimleri gerek aralarındaki sosyal dinamikler gerekse üretkenlikleriyle ilgili çok önemli adımlar atıldığını belirterek, "Esasında eğitimlerine önem verilir, iyi eğitilir, sosyal yaşamlarına destek verilirse toplumun en güzel renklerinden ve en çok katkı sağlayacak renklerinden biri down sendromlu insanlarımız olacaktır" dedi. 

Müezzinoğlu, 21 Mart Down Sendromlular Günü dolayısıyla Nilüfer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören down sendromlu çocukların çalıştığı Niş Kafe'yi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Müezzinoğlu, down sendromlu çocukların el ve gönül becerilerinin sergilendiği bu kafede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Down sendromunun, 21'inci kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, "Türkiye'de son yıllarda özellikle down sendromlu çocuklarımızın gerek eğitimleriyle gerek kendi aralarındaki sosyal dinamiklerle gerekse üretkenlikleriyle ilgili çok önemli adımlar atıldı. Esasında eğitimlerine önem verilir, iyi eğitilir, sosyal yaşamlarına destek verilirse toplumun en güzel renklerinden ve en çok katkı sağlayacak renklerinden biri down sendromlu insanlarımız olacaktır" diye konuştu. 

- "Hep onların yanındayız"

Müezzinoğlu, memuriyete giren down sendromlular bulunduğunu anlattı.

Onların yaşamın güçlü bir parçası olarak sosyal dokunun içine kazandırılabilmesi konusunda down sendromlularla karşılıklı etkileşimde bulunabileceklerini dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki onlardan alacağımız çok şeyler var, onlara katabileceğimiz çok katkılar olacaktır. Özellikle Bursa'daki bu eğitim merkezinin, son derece sosyal yönü güçlü olduğunu hissettiğim, eğitim gücünün güçlü olduğu bu yapıyla bugün bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyor, başta hocalarımız olmak üzere tüm yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Tüm down sendromlu evlatlarımız da hiç merak etmesin, hep onların yanındayız, onların yarınlarının bugünden daha güzel olması için destek olacağız, katkı sağlayacağız. İnşallah hep birlikte yeni, güçlü Türkiye olacağız. Down Sendromlular Gününüz kutlu olsun."

- "Benim sigortam var. Maaş iyi"

Daha sonra yanındaki down sendromlu Bilge Eren ile sohbet eden Müezzinoğlu, "Down sendromluların en güzel yönü çok dürüst, samimi olmaları ve asla yalan söylememeleridir" ifadesini kullandı.

Çocukların ikram ettiği çay ve kurabiyelerden de tadan Müezzinoğlu, bu sırada Yavuz Beyazıt ile konuştu. Kafede çalışan Beyazıt'ın, "Niş Kafe halka açıktır, buyursunlar gelsinler. Mantı, ciğer, pilav, patates, gözleme çıkıyor. Annelerimiz yapıyor" sözleri üzerine Müezzinoğlu, "Para kazanıyor musunuz?" diye sordu. Beyazıt, "Tabii kazanıyorum, benim sigortam var. Maaş iyi" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber