Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, ''Orman varlığı açısından çok büyük bir potansiyeli barındıran Zonguldak'ta köylerin tamamına yakını orman köyüdür''...

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, ''Orman varlığı açısından çok büyük bir potansiyeli barındıran Zonguldak'ta köylerin tamamına yakını orman köyüdür'' dedi.

Beşel, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyadaki orman varlığında azalma yaşanırken Türkiye'deki orman varlığının artış gösterdiğini söyledi.

"Kırsal kesimdeki nüfus hareketleri, koruma, ağaçlandırma, ve özellikle son yıllardaki iyileştirme çalışmalarıyla önceki plan dönemlerine göre bugün yaklaşık yüzde 10'luk bir orman artışı olduğu tahmin edilmektedir" diyen Beşel, şöyle konuştu:

"Sanayileşme çabaları çevre sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Çevre bilincinden yoksun davranışlar dünyamızın yıpranmasına ve yaşanabilir bir mekan olmaktan hızla uzaklaşmasına neden olmaktadır. Gelecek kuşaklara temiz bir çevre, yaşanabilir bir dünya bırakmanın en önemli yollarından biri de ormanların korunmasından, geliştirilmesinden ve erozyonun önlenmesinden geçmektedir. Orman varlığı açısından çok büyük bir potansiyeli barındıran Zonguldak'ta köylerin tamamına yakını orman köyüdür. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu potansiyelin değerlendirilerek köylü vatandaşımız başta olmak üzere milli ekonomiye katkı sağlanmasında eko turizmle entegre bir anlayışla görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz."

Beşel,  'kaçak maden kömür ocağı' açma suçu kapsamında son 3 yılda toplam 229 adet suç tutanağı tanzim edildiğini ifade ederek, "Bu suçların adli ve tazminat ayakları var. Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında 'kaçak maden kömür ocağı' açma suçuyla yoğun şekilde mücadele edilmektedir. Eksikliğimizden dolayı değil fakat uzmanlaşma anlamında buraya ayrı ekip kanalize edeceğiz. Kaçak maden ocaklarıyla mücadele anlamında hassas alanların toplu koruma ekibinin kuruluşunu yaptık. Amacımız bunu bitirmek. Bunun için çaba sarf ediyoruz. İnşallah biz bu suçu sıfırlayacağız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber