Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

KASTAMONU (AA) – Tosya ilçesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası törenle kutlandı.Tosya İlkokulu'nda düzenlene tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Törende...

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

KASTAMONU (AA) – Tosya ilçesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası törenle kutlandı.

Tosya İlkokulu'nda düzenlene tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Tosya Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nın, orman varlığının önemi, erozyonla mücadele, çölleşme, iklim değişimi ve buna benzer sorunların hatırlatılması için kutlandığını belirtti.

Ormanların, canlıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiği kaynaklar olduğunu ifade eden Aydoğan, şunları söyledi:

"Ormanlarımız, ekonomik olarak da bir ülkenin temel kaynaklarındandır. Sahip olduğumuz bu kaynakların korunması geliştirilmesi ve ülkemize kazandırılması noktasında her bireye önemli görevler düşmektedir. Tosya Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2014 yılı içerisinde 400 hektar, 2015 yılında ise şu ana kadar 485 hektar alanı ağaçlandırdık."

Daha sonra okul bahçesine çam fidanı dikildi.

Törene, Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Tosya Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sefer Sezer, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber